Članek
Tisti, ki še niso spoznali, da je EU zločinska stvaritev, ne bodo nikoli. Kriminalci so desetletja pripravljali vse, zdaj pa se podajajo v zadnjo bitko, s katero želijo pokoriti navadne ljudi
Objavljeno Sep 06, 2021

Tiskovni predstavnik Evropske komisije piše francoskemu Bleu Vaucluseu, da o prepovedi eteričnih olj ni govora, vendar se bo kmalu začelo javno posvetovanje. Institucija želi analizirati tudi tveganja in koristi eteričnega olja sivke. Ali ste dojeli? Pravi, da ne, vendar bo analiziral tveganje eteričnega olja sivke. Kdo je tu nor?

Evropska komisija želi 'družbeno-ekonomsko oceno tveganj in koristi eteričnih olj,' pojasnjuje predstavnik institucije. Pridelovalci sivke so zaskrbljeni zaradi prihodnosti svoje industrije. Bojijo se, da bo njihovo eterično olje sivke kaznovano z evropsko reformo v pripravi na razvrstitev nevarnih proizvodov. Hrvaški mediji o vsem molčijo. Rastlina, ki jo naši ljudje gojijo stoletja in celo tisočletja, želijo stigmatizirati in podvomiti v njeno čudovito eterično olje. V prevodu - razmišljajo o prepovedi, če bo tveganje dokazano.

'Eterično olje sivke vsebuje alergen, vendar se lahko odobrijo izjeme,' je zapisala Evropska komisija. Torej bodo izjeme, toda za koga? Za industrijo, mali ljudje pa bodo morali pozabiti na najlepšo rastlino v Dalmaciji.

'Odločitev ni bila sprejeta. Napisano je črno-belo in celo podčrtano: Eteričnih olj ne nameravamo prepovedati, 'nam zagotavlja evropski ološ. Pred spremembo Uredbe si Evropska komisija želi znanstveno analizo alergenov, pa tudi 'družbeno-ekonomsko oceno, da se analizirajo tveganja in koristi eteričnih olj'. V enem stavku nekaj trdijo, potem pa zanikajo.

Evropska komisija piše, da se 'lahko odobrijo odstopanja'. Pred tem bo začelo »javno posvetovanje za opredelitev novih kategorij eteričnih olj«, vendar »v vsakem primeru to ne pomeni prepovedi teh olj«. Prevedimo namesto vas. Uredil bo trg in le svojemu ološu omogočal pridobivanje olja.

Prevarili so nas z domačimi semeni, zdaj bodo to storili z eteričnimi olji. Kaj je naslednje? Prepoved domačega sadnega drevja? Hranjenje piščancev? Sajenje cvetja ali celo trave?

Tisti, ki še niso spoznali, da je EU zločinska stvaritev, ne bodo nikoli. Kriminalci so desetletja pripravljali vse, zdaj pa se podajajo v zadnjo bitko, s katero želijo pokoriti navadne ljudi. Spremenite ga v sužnja, ki samo hodi in je, kar mu ponujajo.

Vir: https://www.logicno.com/politika/europska-komisija-zeli-zabraniti-...