Članek
Karantena na domu!
Objavljeno Jul 30, 2021

"Karantena na domu!

V skladu z zakonom, je potrebno kot prvo dokazati in prikazati, da je bila oseba, kateri se odredi karantena, v stiku z obolelim. To je prvi pogoj. Drugi pogoj pa je, da je treba diagnozo virusa dokazati z mikrobiološko sliko (diagnostiko povzročitelja). To diagnostiko, pa opravljajo pooblaščeni mikrobiološki laboratoriji, ki jih določi ministrstvo za zdravje.

Sklepno:

- če se hoče nekoga zapreti v dom, je potrebno najprej dokazati, da je ta okužen oziroma bil okužen z virusom sars - cov - 2. Če se tega ne da dokazati, ker ga je npr. povozil avto, je potrebno osebo, ki je bila v stiku z okuženim napotiti na mikrobiološki test, kjer se komplementarno izdela slika.

Zakon ne določa odkrivanje virusa s hitrimi ali PCR testi, ampak samo in samo z mikrobiološko sliko, če poenostavim.

Nikogar nimajo pravice zapreti na dom in s tem v izolacijo, brez tega, kar sem zapisal. PCR testi odpadejo. Potrebno je opraviti klinično laboratorijsko sliko in na podlagi takšne slike ugotoviti prisotnost virusa.

Če pa kljub temu to napravijo in osebo zaprejo, pa je kršena ustavna pravica do svobode gibanja, v ekvivalentni povezavi s 4. odstavkom 133. člena KZ-1 (protipraven odvzem prostosti), pri čemer je zgolj dovolj dejstvo, da se nekomu zgolj vroči odločba o karanteni, saj je poskus takšnega kaznivega dejanja kazniv!

V VEDNOST! Na meji se policist ne podpiše pod dokument, ko vas zdravniško "strokovno" pošlje v karanteno in če ne vzamete papirja na meji, vam obvestilo o karanteni pošljejo po pošti."

Vir: MASKE DOL (kopirano v celoti)

ZAHTEVE CIVILNIH INICIATIV IN GIBANJ - LJUDSTVA TOREJ, SO JASNE! PRIDRUŽITE SE NAM, SKUPAJ ZMOREMO!

Vir: https://www.facebook.com/Skupnost-Civilnih-Iniciativ-in-Gibanj-Slovenije-106400411623456/