Članek
EMA dodaja ...
Objavljeno Jun 14, 2021

"EMA dodaja

Evropska agencija za zdravila je k seznamu neželenih učinkov covid cepiv dodala novi: sindrom kapilarnega prepuščanja. Kako dolgo bodo dodajali nove stranske učinke? Vse do dokončanja eksperimenta na milijardah ljudi. Morda nekaterih ne bodo dodali nikoli, ker bo težko dokazati, da so posledice neposredno povezane s cepivi. Ker so za posledice soodgovorni vsi farmacevti, politiki, mediji, zdravniki, sodniki, inšpektorji... vsi imajo interes, da se nikoli ne bodo razkrile vse resnice.

Za osvežitev spomina: stranski učinki, ki jih navaja EMA, so poleg manj nevarnih in začasnih: preobčutljivost in anafilaksije, sindrom tromboze s trombocitopenijo s pridruženo krvavitvijo. Proizvajalci niso naredili študij biorazgraditve cepiv in ne vedo, v katerih organih se cepivo kopiči in kakšne poškodbe povzroča.

EMA je že ugotovila naslednje (prepisano iz dokumentov EME):

- Trajanje zaščite, ki jo zagotavlja cepivo, ni znano, saj se še vedno ugotavlja v potekajočih kliničnih preskušanjih. Cepljene bomo spremljali še dve leti, da bomo zbrali čim več informacij o trajanju zaščite.

- Učinkovitosti, varnosti in imunogenosti cepiva niso ocenili pri imunokomprimitiranih posameznikih, vključno s tistimi, ki prejemajo imunosupresive.

- Študije medsebojnega delovanja z drugimi zdravili niso bile izvedene. Sočasnega dajanja cepiva z drugimi cepivi niso preučevali.

- Podatki o uporabi cepiva pri nosečnicah so omejeni. Izkušenj o uporabi cepiva pri nosečnicah je malo. O dajanju cepiva med nosečnostjo se sme razmisliti le, če možne koristi pretehtajo možna tveganja za mater in plod.

- Ni znano, ali se cepivo izloča v materino mleko pri človeku.

- Vpliv cepljenja na širjenje virusa SARS-CoV-2 v skupnosti še ni znan. Zaenkrat še ni znano, koliko cepljenih ljudi še lahko prenašajo in širijo virus.

- Iz preizkušanj ni bilo dovolj podatkov, da bi lahko ugotovili, kako dobro deluje pri ljudeh, ki so že imeli COVID-19.

Na katerem cepilnem mestu so izobešene te ugotovitve EME? Kdo od cepljenih je prejel pisno gradivo s temi navedbami? V katerih velikih medijih so bile objavljene te ugotovitve? Kako jih ni sram, da ob teh ugotovitev, nagovarjajo starše, da cepijo še svoje otroke?

A vse to nič ne šteje. Kar naprej trdijo, da so cepiva dokazano varna in učinkovita. Da so bila temeljito preizkušena, preden so bila na voljo javnosti. Da so bila cepiva hitro razvita, a da raziskave niso bile manj natančne in cepiva nič manj varna. Da pri preizkušanju cepiv upoštevajo varnostne in etične standarde.

Ker to ostaja zamolčano in ker je ustvarjen zelo intenziven pritisk s strani politike, medijev in farmacevtske medicine, da je cepljenje etično in odgovorno ravnanje in ker so cepljenim dodeljene ekskluzivne pravice potovanj, obiskov restavracij, kulturnih in športnih dogodkov, šolanja, dela ... se ljudje cepijo. Cepijo se predvsem zaradi teh privilegijev in ne zaradi zaščite pred virusom.

Na podlagi zgornjih ugotovitev EME so zdravim državljanom kratene najosnovnejše človekove pravice.

Je pa res, da je temeljna človekova pravica tudi biti neinformiran, naiven, nekritičen, poslušen, zlorabljen."

Vir: https://www.facebook.com/ivan.soce.3