Kontaminirani politiki ne sodijo pred mikrofon!

OddajRado K., dne 2014-02-20 ob 21:19:05

Nocojšnja tarča,
je bila čista katastrofa!

Najprej je seveda treba reči, da človek, politik, vpleten v tolikšno število sumljivih poslov, ovadb in kazenskih pregonov,
sploh bi smel biti vabljen v javni medij, vse dokler ne razčisti zadev pred pristojnimi organov. .
Novinarji in mediji so v veri v lastno nedotakljivost in vzvišenost na tovrstno higieno spoštovanja samostojnih državnih organov – pravosodja, povsem pozabili.

Nihče od povabljenih govorcev ni znal dovolj dobro artikulirati Jankovićevih grehov. Naj omenim vsaj tisto finančno transakcijo, ki je bila podrobneje razgaljena na Tarči. To je tista, ko je denar iz MOLa v enem samem dnevu zaokrožil preko Grepa, Baza dante, Elekte, . . . , na Jankovićev račun. Janković je tu uspešno zameglil prenos s sicer naspornimi dejstvi, da so bile za temi prenosi ustrezne pogodbe.
A pravi očitek Jankoviću bi tu moral biti očitek klientelizma. Vsak, ki pozna normalen denarni tok od pravne osebe, ve da pri normalnem toku denar ne more v enem samem dnevu preskočiti štiri transakcijske račune in pristati na petem. Razen, če so bile finančne službe vpletenih firm na to vnaprej pripravljene. Plačilni nalogi so bili vnaprej pripravljeni in ko je predhodna firma nakazala denar naslednji firmi po načelu urgentnega nakazila je o tem telefonsko obvestila prejemnika. Le-ta je stanje preveril pri svoji banki ter denar nemudoma, po enakem vzorcu, posredoval naprej.

Ergo, da je Janković preko posrednikov dobil denar, ki je ga je MOL nakazala Grepu, ni nobenega dvoma. Za transakcijo je bila potrebna skupina ljudi, ki je delovala z istim ciljem. Niso pa denarja MOLa dobili drugi upniki Grepa. Brez dvoma, čisti klientelizem.

Za prihodnji teden je Bobovnik napovedal novo katastrofo, da o novinarski nehigieni ne govorim. Povabil bo še drugega delikventa in zmuzneta, Janeza Janšo. Tudi človeka, ki do končne odločitve sodišč, ne bi smel od znotraj videti uredništva kateregakoli medija v Sloveniji. Nobenega dvoma ni, vsesplošna korupcijska, ekonomska in moralna kriza v Sloveniji je tudi kriza novinarske morale.

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
0
Ni komentarjev
Rado K.
Rado K.
Objavil/a 2014-02-20 21:19:05 (Feb 20, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Vsi smo Varda
Norma Korošec - lepa pametna in seksi
Erika brezmadežna - četrtkova Tarča
Studio city, recepcija
Najboljši tenis vseh časov
Izmišljotina "Ranljivih skupin" in druge civilnoiniciativne zablode
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj