Članek
27 KRAŠKO SRCE Z OLJKO
Objavljeno Jan 05, 2022

Enega najlepših lanskih dogodkov sem doživela lani junija na čisto posebnem kraškem, rajsko lepem posestvu ljubljanskega profesorja R.B., ki je v okolici Kobjeglave po intuitivnem »naročilu« oblikoval posebno posestvo, ki ima celo obliko srca. R.je izjemna, prizemljena osebnost, ravnatelj, učitelj s ta pravim srcem. On je ponotranjeni zgled šole za življenje in to kar skozi vse faze življenja. R.pravi, da kar povzročamo naravi, povzročamo vedno tudi sebi.
On dijake in učence uči to, kar tudi sam živi. Torej uči in deluje z zgledom, zato je tudi tako uspešen pri svojem delu z mladimi.

Pri predstavitvi celotnega posestva, ki obsega en hektar, sem se posebej zapičila v jamo, ki jo je R.izkopal s svojimi dijaki in je par metrov globoka,
na dnu jame pa je s kamni zarisano srce (spodaj na sliki), v katerem je zasajena oljka. Neverjetno, sem vprašala R., ali ima to kaj veze z ljubeznijo, z »love« v imenu naše domovine. Pa mi R. pritrdi in pove, da je nekoč dobil tako močne sanje, da je na tisoče src »padalo« z neba in da je videl, da mora ravno na tem mestu izkopati jamo in simbolično zasaditi oljko.

Ker smo imeli tam vseslovensko srečanje za vizijo šolstva, se je ravno lanski junij izkazal kot enkratna priložnost za sidranje energije ljubezni, ki kot manifestirani simbol srca z oljko v sredini, že stoji v neopisljivo lepi jami.
Srce, simbol ljubezni, ki je tudi vabilo že v imenu naše domovine,
in oljke, ki je simbol izobilja in miru, nas je pričakalo kot živa razglednica našega lepega srečanja, ki ga je z udeleženci iz cele Slovenije organizirala M.T.

Toliko srčnih ljudi, toliko iščočih različnih rešitev za vse, toliko dobre energije »na enem kupu« že dolgo, dolgo nisem doživela. Kar nosilo me je in čutila sem zanos vseh prisotnih, ki so tudi  vsak na svoj način prispevali k temu čudovitemu vzdušju. Takim trenutkom rečem »hyggelige, lykkelige » trenutki, izraza v narekovaju  pa uporablja najsrečnejši narod na svetu.

R.mi je povedal, da je obalno-kraška regija kot korenska čakra Slovenije in zato tudi nosilka energije ljubezni. 

Kako čudovito. In to pri nas v Sloveniji.

27/ jan 2022