Članek
21 SLOVENIJA- SVETOVNA OAZA ZDRAVJA
Objavljeno Dec 27, 2021

Smo družba, ki se že desetletja udobno valja v »modusu patologije«, kurative, simptomov nezdravega življenjskega sloga in udobnega prelaganja odgovornosti na druge.

Nič ne vlagamo v zdravje, salutogenezo, v zdravi življenjski slog, v odgovorno obnašanje, saj se ne zavedamo niti vrednosti lastnega življenja, ki se začne z zavedanjem dostojanstva in spoštovanja. Vse to je tudi  globalni vzorec.

 

INDUSTRIJSKA ZNANOST ali ZNANOST (predvsem) v SLUŽBI INDUSTRIJSKIH, finančnih LOBIJEV ?

Industrija ščiti industrijski potencial, odvisnega, bolnega potrošnika njenih umetnih »dobrin.« Industrijski, moderni človek ima že desetletja cel kup civilizacijskih (potrošniških) bolezni, ker pač uživamo v udobju, užitkih in nezdravi hrani. Tudi večina otrok ne je zdravo, saj niti šole ne poskrbijo za to, da bi vsaj v vrtcih in šolah otroci jedli lokalno, zdravo hrano. Je le par izjem.

Še malo, pa lahko pričakujemo, da nas bo še živilska industrijska znanost začela prepričevati, da so edina rešitev tabletke in prehranska dopolnila, saj ne vidijo nobenih problemov v povsem nedopustnih aditivih, dodatkih v vsakodnevni hrani, ki jo jedo tudi otroci, ne le mi odrasli.

Industrija zdravil nas prepričuje, da je edina rešitev iz trenutne krize še več industrijske, znanstveno pridelane  laboratorijske »hrane«, ki jim rečemo cepiva, zdravila in se lotevajo vsega v stilu, kot da je človek zgolj biologično fizično bitje, ki ga našpricaš, mu pri vsaki stiski in bolezni ponudiš recept za simptome in ko je že skoraj cel svet odvisnik od vedno večjih doz (odvisnosti imajo skupno značilnost, da rabiš vedno več….in ko si na vse rezistenten, ko ničesar ne prime več, so krivi zdravi, necepljeni, takšni, ki še niso odvisniki od vseh umetnih zvarkov.)

Umetni človek, umetni industrijski znanstvenik vidi le delno sliko svojega umetnega sveta in jo vsiljuje, saj mainstream znanost edina kraljuje.

Monopolno mnenje monopolne industrijske znanosti je začelo povsem diktatorsko odrejati in si prilaščati že obvezna, prisilna ravnanja, ki so povsem nedemokratična, nehumana in preslišijo DRUGO MNENJE biofilnih znanstvenikov (iz vsega sveta), ki DELUJEJO NEODVISNO, niso del nobenih lobijev, ne dobivajo dodatnih plač, ampak delajo za zdravje in za DOBRO VSEGA ČLOVEŠTVA.

Tudi med mainstream znanstveniki so takšni, vendar ne v večini. Kar zaneslo jih je v tej evforiji moči, ki se jim je dovolila v spregi s politiko, ki to izrablja za način muha-bik ukrepanje (razlaga že omenjenega dr.N.H).

Ta vzorec je bil že desetletja prisoten na skoraj vseh področjih, vzorec prelaganja odgovornosti na druge, tako v smislu, da naj drugi odločajo za nas, kot v smislu, da so samo drugi krivi, ko pride kolaps.

Tokrat smo v skupni godlji, ki ponuja enkraten vpogled v vse, kar smo do sedaj dobrega pridelali, in v vse, kar smo do sedaj slabega spregledali, ker nismo bili sami  (direktno)prizadeti.

Sedaj je naloga nas vseh, da brez kazanja na druge kot krivce, sami postanemo soodgovorni in podpremo rešitve, ki so možne. Ki so že preverjene in seveda ne dišijo industrijski sferi. Razvadili smo jih in sebe tudi, saj je veliko laže segati le po umetnih arcnijah, kot pa prevzeti odgovornost za lastno življenje, za lastno zdravje in delovati v smeri zdravja, salutogeneze. Patogeneza je pokazala svoj domet.

 Biofilna znanost proučuje ZDRAVO, NARAVNO ODPORNOST IMUNSKEGA SISTEMA, ki je zdrav, dokler zdravo živimo, in ne iščemo umetnih obrambnih (imunskih) sistemov.

Najprej hočemo pogledati, kaj lahko sami po naravni poti naredimo za to, da bo naš naravni imunski sistem kos vsem »napadom«, vsem virusom, s katerimi živimo že odkar obstaja človeštvo.

 Ves svet, ki je globalno v kolapsu, gre po poti najmanjšega napora, ki je področje kratkoročnih rešitev, to je svet patogeneze. In svet razvajanja. Nobenega zdravega napora, nobenega pravega soočanja z vzroki, eno samo prelaganje na druge.

Zato se ves svet lahko moti. Nikjer ni DRUGE MOŽNOST, ki bi omogočala preventivni, dolgoročni svet preventivnega zdravja, salutogeneze in nevrogeneze. 

Slovenija ima poslanstvo, da to prva začne. Imamo znanje, imamo vso infrastrukturo, da lahko začnemo.

 Dobra znanost je odprta in podpira dobro znanost tudi v drugem (znanstvenem) mnenju. Prava znanost ni ne leva ne desna , ampak naša najboljša skupna, pluralna dolgoročna pot.

Njihov cilj ni ustvarjanje dobička, še manj vladanje z USTRAHOVANJEM in prisilo.

S pomočjo poprave, brez kaznovanja, z novimi zgodbami, bomo vsem omogočali, da bodo zapuščali slabo znanost (dr. B.G.)in delovali le še za dobro znanost, za dobro vseh. To je naša skupna lekcija zlatega pravila, saj smo vsi soodgovorni za nastalo situacijo.

                            (četrta ogrlica :Slovenija evropski vrt salutogeneze)

komentiranje na objavi ni omogočeno