Članek
Neupravičenih posojil ni najemala samo SDS z Janezom Janšo na čelu
Objavljeno Mar 08, 2018

Zaradi spornih posojil je Računsko sodišče RS vložilo obdolžilne predloge zoper politične stranke SDS, SD in Solidarnost.

Do sem vse lepo in prav - prav je, da se ljudi, ki so zagrešili zločine, ustrezno kaznuje.

Ni pa prav, da se je v medijih v zvezi s spornimi posojili pisalo in govorilo samo oz. večinoma samo o SDS in Janezu Janši kot vodji SDS, ne pa tudi o ostalih grešnicah, to sta SD z Dejanom Židanom na čelu in Solidarnost z Urošem Lubejem na čelu.

Nisem zagovornik, član ali zastopnik nobene izmed političnih strank, tudi zgoraj navedenih ne, sem pa zagovornik enakega obravnavanja vseh ljudi in pravnih oseb pred zakonom, kar določa 14. člen ustave RS, pa tudi mednarodna konvencija o človekovih pravicah. Vsi smo pred zakonom enaki. Enako je treba obravnavati vse.

Opažam pa, da naši mediji, če je problematičnih več političnih strank, med katerimi je tudi SDS, popljuvajo SDS, ostale politične stranke pa ne le pustijo pri miru, ampak tudi pometejo vse probleme, ki so jih te ostale politične stranke storile, pod preprogo.

Pa ne samo mediji - tudi sodišča so pristranska.

Se še spomnite škandala s korupcijo vodij SDS, Janeza Janše in Pozitivne Slovenije, Zorana Jankoviča? Kaj se je zgodilo? Vodja SDS, Janez Janša, je ravno v času volilne kampanje za parlamentarne volitve leta 2014 moral v zapor, nato pa je ustavno sodišče RS odločilo, da je bila zaporna kazen nezakonita in so ga morali predčasno izpustiti. Ravno toliko časa je bil v zaporu, da je to zmanjšalo možnost njegove stranke za uspeh na parlamentarnih volitvah. Medtem pa jo je Zoran Jankoviču, ki je bil prav tako zasačen pri korupciji, vsebinsko povsem enakem dejanju kot je bilo to pri Janezu Janši, odnesel s precej milejšimi posledicami - odstopil je kot predsednik stranke, a bil naslednje leto ponovno izvoljen za predsednika stranke, medtem ko mu mandat župana Mestne občine Ljubljana ni prenehal. Še več - za župana je bil na zadnjih lokalnih volitvah, ki so potekale istega leta kot državnozborske volitve, ponovno izvoljen. (vir) (vir), njegov mandat pa poteka zelo mirno, brez vpitij, da je kompromitiran ali kaj podobnega (kar pa bi se vsekakor dogajalo, če bi bil župan Janez Janša).

V zgornjem primeru gre za kršitev 14. člena ustave RS, tj. enakosti vseh pred zakonom.

34. člen Ustave RS namreč nadalje določa:

34. člen

(pravica do osebnega dostojanstva in varnosti)

Vsakdo ima pravico do osebnega dostojanstva in varnosti.

Sprašujem se, zakaj Janez Janša in SDS nimata pravice do osebnega dostojanstva in varnosti, medtem ko jo ostali, SD z Dejanom Židanom na čelu, Solidarnost z Urošem Lubejem na čelu, Pozitivna Slovenija z Zoranom Jankovičem na čelu imajo?

Zakaj takšno razlikovanje? Od kod? Gre tukaj za šikaniranje, mobing, bullying?