-       Erika Foster

-       Moški z masko

-       Umor

-       Sosedov fant s fotoaparatom

-       Samomor

-       Napadi se nadaljujejo

-       Povezave?

-       Patterson

-       Fotografski studio

-       Tast Erike Foster

 

Še ena odlična knjiga Roberta Bryndze, že peta po vrsti. Izredno zanimivo branje o višji inšpektorici Eriki Foster, ki se počuti zelo osamljeno.

 

Založnik o knjigi:

 

Da bi zakrivil popoln umor, potrebuješ popolno krinko.

 

Na ledeno mrzlo jutro mati na dvorišču najde hčerino okrvavljeno truplo, primrznjeno na podlago. Le kdo bi zagrešil takšen umor na žrtvinem pragu?

 

Čeprav je detektivka Erika Foster nekoliko sesuta po zadnjem grozljivem primeru, je odločena, da bo prevzela preiskavo. Ko se loti dela, odkrije poročila o napadih v istem mirnem okolišu na jugu Londona, kjer je bila ubita mladenka. Z umorjeno žrtvijo jih povezuje ena sama srhljiva podrobnost – vse je napadla postava v črnem s plinsko masko na glavi. Erika je torej na lovu za morilcem z zastrašujočim slovesom. Primer pa se še dodatno zaplete, ko odkrije zamotano mrežo skrivnosti, ki spremljajo smrt prelepega dekleta.

 

Toda prav ko začne Erika sledi povezovati v smiselno celoto, se je primorana spoprijeti z bolečimi spomini iz preteklosti. Erika mora napeti vse sile, ostati zbrana in najti morilca. Tokrat pa se nekdo od njenih bližnjih znajde v hudi nevarnosti …

 

OCENA: od 1 do 10 = 8