No pa smo jih dočakali. Olimpijske igre 2018 v Južni Koreji. Štiri leta po Sočiju, so še dokaj sveži spomini na vse te fantastične uspehe. Predvsem se spominjamo ene in edine Tine Maze, ki nas je zelo razvadila.

 

 

Pred štirimi leti smo imeli veliko pričakovanj, veliko želez v ognju, pa so nas naši športniki zelo presenetili, saj so se vrnili z lepim številom olimpijskih odličij.

 

Kaj pa smo pričakovali na letošnjih Olimpijskih igrah?

 

Moram priznati, da jez osebno nisem imel velikih pričakovanj. Še manj, nisem sploh pričakoval kakšne medalje.

 

Največ sem pričakoval od Jakova Faka, kar se je kasneje pokazalo, da so pričakovanja upravičena.

 

Mogoče bi si potem upal staviti kaj na smučarske skakalce, mogoče na naše šprintrerke v tekaški preizkušnji, potem na Pohorca Filipa, na nekatere posameznike v alpskem smučanju in na naše deskarje.

 

Že prvi dan je celotna Slovenija čakala na prvo našo disciplino in sicer na smučarske skoke na mali skakalnici. Ker vemo, da naši na malih skakalnicah ne blestijo, pričakovanja niso bila visoka.

 

Na tekmi se je to tudi pokazalo. Peter Prevc je bil 12., Bartol 16., Damjan 28 in Zajc 33.

 

Priznam, da sem vseeno upal na kakšen preblisk, pokazalo pa se je, da je bilo upanje, glede na rezultate letošnje sezone, vseeno majhno.

 

Seveda je bilo po takšnih rezultatih, čeprav je bila za mene uvrstitev Prevca na 12.mesto, kar soliden rezultat, pričakovati  rafal nezadovoljnih kavčarjev, ki sproščajo svoje frustracije in osebna nezadovoljstva po forumih in blatijo vsepovprek.

 

Ne bom rekel, da je vse rožnato in da bi bilo lahko bolje, ampak potrebna je strokovna analiza uspehov in neuspehov naših športnikov.

 

Priznam, da sem tudi jaz velikokrat jezen ob kakšnem neuspehu, ne bom se nikoli spuščal na najbolj nizek nivo komentiranja.

 

Kmalu je bila na vrsti tekma smučark tekačic v skiatlonu. Naša predstavnica Manca Slabanje se resnično ni dobro odrezala, saj je zasedla predzadnje 59.mesto. Kavčarji so seveda skočili v zrak in mlado tekačico zelo omaloževali in jo označevali za še eno turistko.

 

Hja, kaj naj rečem? Res ni velik uspeh doseči predzadnje mesto na OI, ampak punca je še mlada, šele 22 let šteje in ima še veliko tekem pred sabo. Recimo, da se je letos na OI »uvajala«, čez 4 leta pa ne bo več milosti. To ne pomeni, da bo morala osvojiti medaljo, temveč, da se bori do konca svojih možnostih, pa če bo to dovolj za prvo dvajseterico, bo to super uspeh.

 

Sledil je prvi biatlonski nastop in sicer v ženski konkurenci. Velikih pričakovanj Anje Eržen in Urše Poje ni bilo. Tako je pokazala tudi prva tekma v šprintu, kjer sta osvojili 46. in 75. mesto.  Vse je bilo nekako v skladu s pričakovanji, tako, da nekega hudega razočaranja ni bilo. 26. in 21 letni biatlonki še imata svojo svetlo prihodnost in vsaj Urška še vsaj dve olimpijadi.

 

Forum pa je spet tak kot forum. Polno blebetačev in kavčarjev, ki samo pljuvajo po naših športnikih.

 

Tudi v sankanju smo imeli svojega predstavnika in sicer  27.letnega Tilna Siršeta. Pričakovanja tudi niso bila velika, je pa bil že velik uspeh v tem, da je Sirše nastopil na letošnjih OI.

 

Prva vožnja je bila solidna, v drugi pa se je na žalost prevrnil in uvrstitev v top 30 in se tem v zadnjo finalno vožnjo je splavala po vodi.

 

Spet ni bilo, vsaj z moje strani, hudega razočaranja. S strani kavčarjev in trolov pa zopet priložnost za pljuvanje in sranje po forumih.

 

Četrti dan OI je postregel z enim od vrhuncev OI za naše tekmovalce in sicer biatlonska moška preizkušnja šprinta na 10 km. Imeli smo dva močna aduta in sicer velikega šampiona Jakova Faka in kandidata za najvišja mesta ter Klemna Baureja.

 

Nastop se jima ni ravno posrečil, tako, da sta 23. in 26. mesto, Dovžan in Drinovec pa sta končala v drugi polovici nastopajočih.

 

Vremenske razmere so bile slabe tudi za favorite kot so Martin Furcade in brata Boe, ki so ostali brez medalj.

 

Na forumih pa se je nadaljevala polemika o nesojenemu zastavonoši Jakovu Faku. Moja želja pa je bila, da Jakov na naslednjih tekmah zapre usta vsem nejevolnežem in trolom in dokaže, kako se boriti pod  Slovensko zastavo.

 

Se nadaljuje….