-       Višja inšpektorica Erika Foster se vrača po osebni tragediji, ko je v policijski     akciji, ki jo je sama vodila, umrl njen mož in še nekaj policistov

-       Smrt bogate mladenke, ki jo neznanec najde v čolnarni pod ledom

-       Visoki angleški krogi

-       Ovire znotraj in zunaj sistema

-       suspenz

-       Povezanost s prejšnjimi primeri?

-       Se bo morilec(ka) spravil tudi na Eriko?

 

 

Prva knjiga Robrta Bryndza, ki že navdušuje.

 

Založnik o knjigi

 

Njene oči so bile široko odprte. Ustnice razmaknjene, kot da bi hotela spregovoriti. Mrtvo telo, zmrznjeno v ledu … In ni bila edina.



Gre res za umor iz strasti? Višja inšpektorica Erika Foster je na sledi serijskemu morilcu.



Ko neki mladenič odkrije truplo mlade ženske pod debelo plastjo ledu v južnolondonskem parku, višjo inšpektorico Eriko Foster zadolžijo za vodenje preiskave.

Zdi se, da je imela žrtev, lepa in bogata mladenka, popolno življenje. Toda ko Erika začne kopati globlje, začne povezovati sledi med tem umorom in umori treh prostitutk, ki so jih prav tako našli zadavljene, z zvezanimi rokami in odvržene v vodo.

Kakšno temno skrivnost je s seboj odneslo dekle pod ledom?

Erika Foster je neustrašna. Spoštovana. Neustavljiva. Ujela bo morilca, ne glede na to, koliko jo bo stalo. Čeprav se je njena zadnja preiskava spremenila v popolno katastrofo, se je zdaj pripravljena soočiti z demoni iz preteklosti in z morilcem, ki je krvoločnejši od vseh, kar jih je srečala doslej. Toda ko se Erika približuje resnici, se tudi morilec približuje njej …

 

OCENA: od 1 do 10 = 8