Več kot tri mesece je minilo od moje zadnje nogometne kavč analize. Sicer se je nanašala na prihodnost našega reprezentančnega nogometa, pred tem pa sem pisal o spomladanskih okrepitvah NK Olimpije.

 

Ne morem si kaj, da spet ne bi napisal nekaj besed o Olimpiji, ki je moj klub, za katerega še vedno srčno navijam.

 

Nisem se oglašal po velikem neuspehu, po sramotnem porazu s Finci, ampak napovedi novih okrepitev in okrepitve, ki sedaj prihajajo v Olimpijo so me napeljale k novi kavč analizi.

 

Že na začetku bi omenil dejstvo, da se je kadrovanje za novo sezono 2017/2018 pričelo, po mojem okusu, zelo prepozno.

 

Res je, da se je pričela Olimpija krepiti že v začetku tega leta, pred spomladanskim delom sezone 2016/2017, ampak kot smo lahko videli, dokaj neuspešno.

 

Ni šlo toliko v tem, da bi bile okrepitve slabe, lahko rečem, da so imeli kar veliko nesrečo, saj so se novi nogometaši kaj kmalu poškodovali, vsaj nekateri. Vidimo lahko, da je Boateng kar nekaj časa bil izven pogona, pa tudi v novi sezoni je zopet poškodovan.

 

Zaradi poškodb, zaradi slabe forme posameznikov in zaradi neuigranosti moštva je že na začetku nove sezone, ob prvem evropskem nastopu nastopilo veliko razočaranje tako za igralce, vodstvo kluba in za navijače, ki po slabi lanski letini pričakujejo mnogo več.

 

Nas navijače je že pred tem razjezila majska finalna tekma v Kopru proti NK Domžale, kjer smo lahko videli, da si nekateri nogometaši pač ne zaslužijo igranja v zeleno belem dresu.

 

Ob komentarjih tekme sem izpostavil hrvaškega igralca Benka in našega Kirma, ki sta bila, vsaj zame, daleč najslabša igralca NK Olimpije in bi jih na Mandarićevem mestu, že med tekmo odpustil in nagnal iz Olimpije.

No Kirm je na srečo odšel, Benko pa tudi v novi sezoni dokazuje, da ni vreden zaupanja navijačev.

 

Že pred lansko sezono se nisem strinjal s tem, da je Benko ostal namesto Etiena Velikonje, čeprav se ta v novi sredini ni najbolje znašel, verjamem pa, da bi Olimpiji dal mnogo več od odsluženega Benka.

 

http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/272669/olimpija-spomladi-2017-kavc-analiza-xxxvi

 

Veliko breme za ekipo in za klubski proračun je tudi nogometaš Blessing Eleke, ki praktično, od kar je v Olimpiji, ni dal še prav nič od sebe.

 

Če vodstvo kluba čaka njegove dobre igre in dobro prodajo, se bodo po mojem mnenju kar načakali in načakali. Slaba naložba pač!

 

Zelo grdo od vodstva pa je bila že napovedana nova trenerska zamenjava še pred finalom pokala, kar se mi zdi zelo neokusno in nespoštljivo do takrat še aktualnega trenerja NK Olimpije Safeta Hadžića.

 

Podlo.

 

Napovedan je bil novi trener in sicer nekdanja »zvezda« Liverpoola Hrvat Igor Biščan. Novi trener, še brez uradne licence, novo ime, ki pove samo to, da se je s prejšnjim klubom uvrstil iz II. v I. hrvaško ligo. To je ves njegov renome.

 

Le od kje vodstvo kluba najde trenerja skoraj brez prav trenerskih izkušenj?

 

Saga o menjavah trenerja je pri Olimpiji v zadnjih dveh letih že kar legendarna.

 

Ali je možno, da lastnik kluba, ki je imel kar nekaj klubov v lasti in je bil z njimi tudi dokaj uspešen, dela takšne stvari, stvari trenutnega navdiha?

 

Navijači to težko razumemo, težko to razumejo tudi v drugih slovenskih klubih!

V zadnjem tednu ima Olimpija še tri nove okrepitve, ki bi po mojem mnenju, zaradi uigranosti z moštvom, morale priti že pred pol leta. Ali to pomeni, da naj bi prava, okrepljena in uigrana Olimpija pričela s pravo sezono, s pravo konkurenčnostjo šele v spomladanskem delu slovenskega prvenstva?

 

Mogoče je najbolje, da Olimpija prične s pravo ekipo šele pravi boj za naslov državnega prvaka v naslednji sezoni 2018/2019 in ji ta sezona služi le za uigravanje, kjer ne bo nekih velikih zahtev za naslov državnega prvaka in trener ter igralci ne bodo pod takšnim pritiskom kot prejšnjo sezono, ko so se pod njim zlomili.

 

 

Okrepitve sicer so ampak sem tudi do njih skeptičen.

 

Prišel je Avstrijec slovanskega porekla, Hrvat in Nizozemec.

 

Zanimivo je to, da v športnem časopisu Ekipa pompozno navajajo, kako je bil neki igralec želja tega in tega vrhunskega trenerja in tega in tega vrhunskega kluba in član mladih ekip velikih klubov.

 

Samo poglejmo si Nizozemca Mithca Apaua.

 

Citiram klubsko stran Olimpije : »Olimpija se je okrepila na položaju desnega bočnega branilca, v Ljubljano namreč prihaja 27-letni Nizozemec Mitch Apau. Apau je v mlajših selekcijah igral za Ajax.«

 

Citiram Ekipo : »Slednji se je rodil na Nizozemskem, ima tudi ganski potni list, kariero pa je začel pri slovitem Ajaxu. Nazadnje je igral za Westerlo, prav med igranjem v Belgiji pa je po poročanju nekaterih tujih, predvsem belgijskih medijev nase opozoril tudi, verjeli ali ne, Joseja Mourinha!


Leta 2015 je bil Apau v izjemni formi, za odlične igre je bil večkrat nagrajen z mestom v ekipi meseca prve belgijske lige. Tedaj so se pojavile govorice, da je nanj postal pozoren tudi Mourinho, takrat še trener ChelseajaPortugalec naj bi v Apauju videl idealno zamenjavo za Casarja Azpilicueto, govorili se je namreč, da bi Španec tedaj lahko odšel.«

 

Po teh naslovih bi pričakoval vrhunsko okrepitev, kakšna pa je resnična kvaliteta tega nogometaša, pa bom lahko kaj kmalu videli.

 

Naslednja okrepitev je 23-letni Stefan Savić iz Avstrije.

 

Njegov življenjepis tudi ni tako slab

 

Citiram klubsko stran NK Olimpija: »Z veseljem sporočamo, da je Olimpijo okrepil nekdanji avstrijski mladi reprezentant Stefan Savić. Gre za napadalno usmerjenega vezista, ki je nazadnje igral za nizozemsko Rodo.


Savić je vrsto let igral za domači Salzburg, kjer je bil soigralec slovenskega reprezentanta Kevina Kampla. Stefan je prav tako nogometaš, ki se odlično znajde na vseh treh položajih za napadalcem.
«

 

 

10.7.2017 so v Ekipi pisali, citiram: » Bolj ali manj je bilo jasno, da dvomov skoraj ni več, a zdaj jih ni tudi uradno. Olimpija je dobila prvo od štirih okrepitev, ki jih je po zgodnjem slovesu od mednarodnega prizorišča napovedal prvi mož zmajev Milan Mandarić.

Aktualni hrvaški prvaki, ki jih s klopi vodi Matjaž Kek, so v pričakovanju prve tekme 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti valižanski zasedbi The New Saints sporočili, da se je Dario Čanađija preselil v slovensko prestolnico, 23-letni vezist bo imel do konca sezone v Stožicah status posojenega igralca Rijeke, v dresu katere je do zdaj ubral 32 nastopov.

Kot smo že poročali, naj bi se ekipi pridružil tudi desni bočni branilec, ki se je po naših informacijah pred časom kalil pri Ajaxu iz Amsterdama. Če v zadnjem hipu ne bo kakšnega zasuka, naj bi zeleno-beli njegov prihod potrdili v torek

 

Spet tujec v moštvu Olimpije in očitno nekdanji veliki talent. Če se je kalil pri Ayaxu to še ne pomeni, da je vrhunska kvaliteta.

 

No dajmo tem novim okrepitvam čas!

 

Žalostno pa je, da je med vsemi temi nogometaši Olimpije  zelo malo Slovencev, ki so očitno v ljubljanskem klubu zelo zapostavljeni.

 

Če Elsner vodi slovenske na Ciper, to pomeni, da je kar nekaj dobrih slovenskih nogometašev, ampak jih očitno nekdo noče v klubu.

DRŽIMO PESTI, DA BO OLIMPIJA KONKURENČNA V NOVI SEZONI SLOVENSKEGA DRŽAVNEGA PRVENSTVA, ČE JE ŽE V EVROPI ZATAJILA!