Tretje mesto, tretja stopnička, na moji lestvici TOP FILMOV 21, zaseda po mojem mnenju najbolj romantični film vseh časov film iz leta 1995 NAJINI MOSTOVI, z dvema večnima igralskima legendama Clintonom Eastwoodom (Robert) in Meryl Streep (Francesca) v glavnih vlogah.

( http://www.imdb.com/title/tt0112579/?ref_=nv_sr_1  ) in

 (  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bridges_of_Madison_County_(film) ).

Clint Eastwood, ki je zaslovel s filmi o vražjem detektivu Dirty Harry, se v tej romantični drami prelevi v osamljenega fotografa, ki se zaljubi v ljubko in osamljeno gospodinjo, ki jo igra fantastična Meryl Streep.

Clint Eastwood = https://en.wikipedia.org/wiki/Clint_Eastwood

Meryl Streep  =  https://en.wikipedia.org/wiki/Meryl_Streep

Vsakič, ko si ogledam ta film me presune. Občutek imam, da prav čutiš z obema glavnima igralcema, kako si želita biti skupaj, kako sta se začutila prvi trenutek, ko Robert pride vprašat Francesco za pot k  znamenitim mostovom Madison County.

Ko pride do slovesa, ko Francesca dvomi ali naj ostane ali odide s Robertom so scene naravnost nepopisno čustvene, tako, da ob gledanju teh prizorov ne moreš ostati ravnodušen, pa če si še tako trden oziroma nečustven človek.

Ko Francesca proti koncu filma, prime za kljuko in manjka samo hipec, da bi vrata odprla in stekla Robertu v njegov avtomobil in odšla z njim, pa popustijo vse zavore.

Ob tem seveda razmišljaš o njeni odločitvi.

Po eni strani se sprašuješ, zakaj Francesca za vraga ni odšla s Robertom, saj je očitno našla svojo sorodno dušo.

Po drugi strani pa jo razumeš, ker ji ni vseeno za njenega moža, s katerim si je ustvarila dom in družino, ki je dober človek.

Zmagal je njen razum, njena zavest, da bi njen odhod povzročil eno samo žalost v njeni družini.

Po drugi strani pa je Francesca doživela čudovito avanturo, čudovitih nekaj dni (ja je varala moža, ampak kaj zato). Vprašanje pa, če ji njen morebitni odhod v novo življenje s Robertom ne bi prinesel večjega bremena, kot radosti v njeno življenje, saj bi nenehno razmišljala o tem, kaj se dogaja z njeno družino.

Po navadi pa je vedno tako, z redkimi izjemami seveda, da je nekaj drugega imeti nekega ljubimca ali z njim preživeti nekaj fantastičnih dni, ali potem s tem človekom živeti v dobrem in tudi v slabem.

To pa pomeni, da lahko ta čar kaj kmalu izgine.

Trailer : https://www.youtube.com/watch?v=jyMJgRd-L6Q