Kot sem že velikokrat omenil, sem ljubitelj resničnostnih šovov. Pa ne vsakršnih. Pritegnejo me le tisti najboljši.

 

Letošnja Kmetija nov začetek, vsaj meni, sploh nji gledljiva. Priznam , da sem si odlegal samo nekaj epizodic ali dvobojev, ampak še vseeno mi ta šov letos nikakor ni potegnil.

 

Po eni strani, hvala bogu, da me ni pritegnil, ker v zadnjih mesecih resnično nisem imel časa, da bi vsak večer preživljal pred televizijskim ekranom.

 

Ko sem zasledil, da bo v jeseni pričel nov resničnostni šov, prvi slovenski »Survivor« ali po slovensko »Preživeli«, najprej nisem bil preveč navdušen in sem šov spremljal bolj »z zadnje klopi«.

 

Kasneje pa me je »Survivor« čedalje bolj pritegnil.

 

Hvala bogu, da je bil šov na sporedu samo tri večere v tednu (sreda, četrtek in petek), tako, da nisem imel neke obveznosti. Če sem kakšno oddajo zamudil, sem si jo enostavno pogledal drugi ali tretji dan.

 

Na začetku sem si ogledoval samo boje za imuniteto, boje za izločanje in seveda plemenski svet, kjer se je odločalo, kdo bo zapustil Filipine.

Tisti pogovori med tekmovalci me enostavno niso zanimali.

No kasneje, ko je šel šov proti koncu, ko sta se oba plemena združila, pa sem si pogledal celotne oddaje.

 

Seveda so me pritegnili določeni tekmovalci in tekmovalke. Nekateri so bili bolj simpatični, nekateri manj.

 

Že na začetku oddaj sem opazil, da od vseh najbolj vzbuja pozornost Sandi. Videlo se je, da vodi tekmo na svoj način, s svojo taktiko. S seboj je vseskozi »vlačil« oziroma se je z njim vse do konca šova »šlepal«, najstarejši tekmovalec Jurij.

Kako sta se onadva »povohala«, ne vem, ker šova nisem, vsaj od začetka, redno spremljal.

 

Bila sta pač zaveznika do samega konca.

 

Potem je je zelo pritegnila, predvsem zaradi svojih čarov in bujnega oprsja Aneta. Lahko rečem, da sem kar nekaj časa navijal zanjo, ker med ostalimi dekleti ni bilo nobene tako bujne, razen prve izpadle Lidije.

 

No Aneta je pač morala oditi zaradi čokolade. Kaj se je resnično dogajalo glede tistih malih koščkov čokolade, ki so bili namenjeni sirotam iz Filipinov, ne bomo najbrć nikoli izvedeli prave resnice.

 

Aneta je pač ženska, ki ne zna držati jezika za zobmi in to jo je stalo nadaljnje igre »Survivor«.

 

Ines mi na začetku šova ni bila všeč. Ne zaradi izgleda, prav nasprotno, prav super mačka je, temveč zaradi njene agresivne igre.

 

Kasneje sem spoznal, da je zelo poštena punca in človek, ki drži svojo besedo in je ne požre zaradi taktiziranja.

 

Na koncu sem resnično navijal zanjo, ampak so jo Teja in Maja in seveda Alan, izdali.

 

Teja je prava lisica. Že na začetku mi ni bilo všeč, da je zopet igrala »Survivorja«, tako kot Klemen, ki pa so ga kmalu vrgli ven.

 

Skoz in skoz se je »šmuglala« in ji je uspelo priti skoraj do finala.

 

Maja, finalistka, je navduševala s svojo gibljivostjo in spretnostjo in seveda s svojo sexy ritko.

 

Bila je kot mala miška, ki ji je uspelo priti vse do finala. Bila je kar nekajkrat na Sandijevi listi za odstrel, ampak je vedno kaj prišlo vmes. Na koncu, v finalu, ji tudi Teja, kot neka zaveznica, ni dala svojega glasu oziroma sploh ni dobila nobenega glasu porote.

 

O Sandiju sem že nekaj povedal na začetku. Resnično je znal pleti mreže in odlično taktično odigrati.

 

Lahko pa priznamo, da je tudi zmagal, kar nekaj tekem in bi si zaslužil več glasov porote.

Sandi je pač razmišljal v tej smeri, da si zasluži zmago, ker je bil mnogokrat najboljši v igrah, odličen strateg, ki je vlekel nase posameznike in jih na koncu tudi brez slabe vesti izdal.

 

Kot je bilo povedano v finalni oddaji, kar smo seveda gledalci opazili, ali kar je bilo pač prikazano, Sandi resnično ni veliko delal oziroma se ni trudi s pripravo hrane.

Ne vem kako je lahko pričakoval, da bo zmagal?

 

Ob strani mu je stal njegov zaveznik Jurij in na koncu presenetljivo Simona.

 

Po eni strani bi se lahko strinjal s Simono, saj je v Sandiju videla pravega zmagovalca, ki je enostavno briljantno odigral igro.

Konec koncev je to PREŽIVELI.

 

Človek, ki je brezkompromisen, ki se znajde, ki ve kaj hoče!

 

Alen je pač zmagal zato, ker so bili vsi ostali proti Sandiju.

 

Ali si je zaslužil zmago?

Mogoče res, saj je tudi on znal, vsaj proti koncu, dobro preslepiti sotekmovalce.

 

Na koncu pa lahko rečem, da ni najbolj pravično, da o zmagovalcu odloča POROTA, ki je sestavljena in izpadlih tekmovalcev.

 

Videlo se je, da Sandi enostavno nima možnosti, pa čeprav bi zmagal vse boje.

 

Bolj pošteno bi bilo, da bi o zmagovalcu odločali boji do zadnjega, do zadnje igre ali pa da bi šla polovica glasov od POROTE, za drugo polovico glasov, pa bi glasovali ljudje preko telefona.

 

BOLJ POŠTENO BI BILO!