Gre že za 48. knjigo Jamessa Pattersona, ki kot vedno navdušuje. Gre za 15. nadaljevanje Kluba preiskovalk umorov z Lindsay

Vse poti primera vodijo do njenega doma. Je ves njen zakon LAŽ?

 

Založnik o knjigi

15. afera je čustveno nabita zgodba, ki dokazuje, da so v ljubezni, vojni in vohunstvu

dovoljena vsa sredstva.



Detektivka Lindsay Boxer preiskuje izmuzljivega, morda zelo nevarnega osumljenca … svojega moža Joeja.



Lindsay Boxer ima čudovito hčerkico in moža, ki ga brezpogojno ljubi. Dolga leta je bila osredotočena le na svojo detektivsko kariero pri sanfranciški policiji in je družinska sreča ni pretirano mikala. A zdaj ko je poročena in ima otroka, ne bi mogla biti srečnejša. Ne zna si predstavljati, da bi bila lahko brutalni umor v luksuznem hotelu in izginotje svetlolase lepotice povezana z njenim lastnim življenjem in zakonom – a se izkaže, da sta, in Lindsay se ne more več pretvarjati, da ne opazi sledi, ki vodijo naravnost do njenega doma.



Tako kot bombe pretresajo njeno zasebno življenje, eksplozija, ki povzroči letalsko tragedijo, pretrese San Francisco in mesto zajame kaos. Lindsay mora preiskovati zločinsko zaroto, ki ima niti razpredene po vsem svetu, in spet naleti na sledi pred domačim pragom. Sredi teh čustvenih pretresov in boja proti vplivnim sovražnikom, ki skušajo zavarovati svoje ljudi in za vsako ceno prikriti resnico, se Lindsay obrne na Klub preiskovalk umorov, da bi ji pomagal najti pretkano in usodno svetlolasko, preden bi za vedno izgubila Joeja.

 

OCENA: od 1 do 10 = 8