Poudarki v knjigi:

 

-       6 letne deklice – 4 umorjene

-       Holger Munch – detektiv

-       Dogaja se v Oslu

-       Mia Kruger, odlične preiskovalka, katere sestra je pred leti napravila samomor

-       Dom za ostarele

-       Prerok

 

Odlična kriminalna zgodba, ki te vleče in vleče do zadnje strani.

NAVDUŠEN!

 

Komaj čakam naslednje zgodbe Samuela Bjorka.

 

Založnik o knjigi

 

Naključni sprehajalec je na norveškem podeželju našel šestletno deklico, obešeno na kolebnico. Oblečena je v nenavadno oblekico za punčke, na hrbtu ima šolsko torbo, okrog vratu pa ji visi napis 'Potujem sama'.

V Oslu ponovno zberejo posebno preiskovalno ekipo za umore z veteranskim preiskovalcem Holgerjem Munchom na čelu. Ta mora prepričati svojo najboljšo preiskovalko, izjemno nadarjeno, toda depresivno Mio Krüger, da zapusti osamljeni otok, kamor se je zatekla, da bi si vzela življenje. Med ogledovanjem fotografij mrtve deklice Mia odkrije podrobnost, ki so jo drugi spregledali – in na podlagi katere lahko sklepa, da ne bo ostalo le pri eni žrtvi …

Mia se vrne na delo, da bi preprečila smrti drugih deklic, toda skupaj z Munchom se znajdeta v labirintu sledi, ki zajema tudi njuno usodo.

 

Angelsko hladna je kompleksna, premišljena in strašljiva kriminalka, ki šokira in preseneča vse do zadnje strani. Prva knjiga v načrtovani seriji o Holgerju Munchu in Mii Krüger izpod spretnega peresa romanopisca Samuela Bjørka napoveduje novo svetovno uspešno serijo kriminalnih romanov.

 

OCENA: od 1 do 10 = 8