Psihiatrična bolnica v snežnem viharju, odrezana od sveta.  Lomilec duš je na delu.

 

Knjiga, ki jo propragirajo kot psihološko srhljivko se je meni zdela bolj kot pravljica. Pa še ta pravljica je bila zame zelo težko berljiva. Res je, da se vseskozi nekaj dogaja, ampak branje je prav težko steklo.

 

Na eni strani imamo Casperja, ki se je znašel v psihiatrično bolnici po avtomobilski nesreči, ki zase ne ve kdo in kaj je, na drugi strani še več likov iz bolnice ter poškodovanca iz prometne nezgode, ki se je zgodila ta večer v bližini psihiatrične bolnice. Gre mogoče za lomilca duš?

 

Mogoče pa res. Resnica pride na plan v samem zaključku knjige.

 

 

Založnik o knjigi

 

Tri ženske – mlade, lepe in radožive – brez sledu izginejo. Ko se čez teden dni spet pojavijo, so duševno zlomljene – kot bi bile žive pokopane v lastnem telesu. Nihče ne ve, kaj jim je storil 'Lomilec duš', kot so storilca poimenovali mediji. Tik pred božičem je blaznež znova na delu: tokrat udari na prestižni psihiatrični kliniki! Ko zdravniki in pacienti zgroženi ugotovijo, koga so v resnici pripeljali k njim, se zunaj razbesni snežni vihar in klinika je nenadoma odrezana od sveta. Pred njimi je noč groze in strahu, v kateri se izkaže, da je Lomilcu duš nemogoče ubežati … Bo blazni psihopat tisto noč posegel po več človeških življenjih? 

 

OCENA: od 1 do 10 = 6