Čez en teden pa se začne novo slovensko državno prvenstvo v nogometu. Seveda pa smo še vsi pod vplivom Evropskega nogometnega prvenstva, ki se bo danes v Franciji zaključilo, s finalom med domačini Francozi in Portugalsko na krilih Christiana Ronalda.

 

Kdo bo prvak zame niti ni pomembno, čeprav bom, kljub temu, da nisem ravno ljubitelj Ronalda, držal pesti za ekipo Portugalske. Napisal sem, da nisem ljubitelj Ronalda, moram pa mu vseeno priznati, da je fantastičen igralec in da mu privoščim zmago na današnji tekmi.

 

Zadnje dni je športne in ostale časopise preplavila vest, da je  Lionel Messi, kralj nogometa, idol mnogim mladimi, dobil zaporno kazen za utajo davkov .

 

Prejšnji teden je bilo razsojeno, sicer še ne pravnomočno, da sta Lionel in njegov oče goljufala državo in jo »prikrajšala« za kar lepo količino Evrov, ki se štejejo v milijonih.

 

Kazen za Lionela Messija  je bila 21 mesecev zapora, to pa pomeni, da je bilo samo 3 mesece premalo, da bi Lionel resnično šel v zapor. Zakaj je bila izrečena tako majhna kazen, lahko le ugibamo. Verjamem pa, da če bi šlo za nekega »navadnega« človeka, bi bila kazen zagotovo mnogo višja. Ampak pustimo to pravosodnim organom.

 

Lionel se seveda brani in je že najavil, da se bo boril z vsemi pravnimi sredstvi.

 

Je pa  zanimivo, da Barcelona, zaenkrat, še ni nič reagirala.

Se spominte Lanca Armstronga, ki je priznal, da se je dopingiral? Takoj so mu vzeli vse naslove, ki jih je prekolesaril, ko naj bi bil po dopingom in seveda začela se je prekinitev vseh pogodb s sponzorji in zahteve po vračilu denarja. Seveda se ne da primerjati dopinga z davčno goljufijo, ampak vendar gre za nečastno, nečedno dejanje.

 

Po mojem mnenju bi moral klub Barcelona, za katerega kot že nekateri veste tudi navijam, to pomeni, da navijam tudi za Messija, seveda Mesija kot nogometaša, ne pa kot »preveranta«, takoj prekiniti pogodbo z Lionelom Messijem. Tako kot pri Armstrongu pa zahtevati, da se takoj prekinejo osebne sponzorske pogodbe z nogometašem.

 

Reagirati bi morala tudi svetovna nogometna zveza in enostavno odrezati Lionela Messija z nogometnega sveta.

 

To bi bil zelo restriktiven ukrep, mogoče za nekatere zelo pretiran, ampak po mojem bi to lahko zelo učinkovalo na druge nogometaše, ki imajo nesramno visoke pogodbe in zaslužijo velike milijone Eurov.

 

Pa Lionelu Messiju sploh ne zavidam teh milijonov. Če so lastniku klubov tako »neumni«, da plačujejo tako visoke honorarje, naj jih pač plačujejo. Moramo seveda vedeti, da imajo vsi ti klubi, ki plačujejo tako visoke honorarje, ki so že nesramno visoke, svojo računico.

 

Klubi s temi »preplačanami« nogometaši zelo dobro služijo. Moramo vedeti, da te milijone, ki jih dajejo nogometašem, dokaj hitro prinesejo notri. Pa se ne bom poglabljal v to, vemo pa vsi, da gre tukaj za prodajo dresov, spominkov, kart za oglede tekem in za ostale »malenkosti«, ki klubom prinašajo veliko denarja.

 

Zakaj me je sploh ta »goljufija«, ta utaja davka Lionela Messija tako razjezila?

 

Ravno za radi tega, ker ob takšnih visokih plačah Lionela in ostali nogometnih velemojstrov, pa si nogometaš takšnega kova resnično ne bi smel privoščiti utaje davka.

 

Saj vemo pregovor, da je potrebno dati cesarju, kar je cesarjevega, pa te bodo pustili pri miru.

 

Messi se seveda lahko izgovarja na očeta, da je on imel čez vse njegove finance, ampak saj gre za odraslega, operativno sposobnega človeka, ki bi moral vedeti kaj se dogaja z njegovim denarjem. Seveda mu špansko sodišče ni nasedlo in se je odločilo za, še vedno preblago kazen.

 

Pa ne gre se za to, da bi rad videl Lionela Messija za rešetkami. Gre se za to, da se ve, da nihče ni nedotakljiv, kljub vsemu temu denarju, ki ga v življenju nikoli ne bi mogel zapraviti.

 

Potem pa se tak človek, da v zobe ljudem, zaradi nekaj milijončkov. Za nas ogromno, za njega najbrž drobiž.

 

Ob tem sem se spomnil na zapis, ki sem ga skopiral z internetne strani časnika Ekipa o profesionalnem igralcu bejzbola, ki služi milijone, pa je v življenju zelo skromen: http://ekipa24.si/clanek/drugi-sporti/ostalo/5776947764701/ima-milijone-spi-v-kombiju.

 

Tak človek je lahko seveda za zgled vsem tem Messijem, Ronaldom in še mnogim drugim nogometnim zvezdnikom, ki služijo milijone in v primeru Lionela Messija jim to še ni dovolj.

 

Messi je naletel na mino. Lahko, da je bil zaveden, ampak za to ni opravičila.

 

Pri meni in še pri marsikateremu navijaču je izgubil vse pike.

 

Govori se, da naj bi se sedaj na skrivaj dogovarjal za prestop v drug klub. Menda naj bi se že pogovarjal z Abramovičem.

 

Zaradi mene lahko takoj odide iz Barcelone. Kot sem že omenil, bi ga iz Barcelone morali nagnati.

 

 

TU NI OPRAVIČILA!