Na 11. Mestu moje filmske lestvice se je znašel angleški film iz leta 1999, režiserja Rogerja Michella , NOTTING HILL.

V glavni vlogi je blestel Hugh Grant, ki je za mene resnično dober igralec. Na izgled malo poseben, ampak vseeno simpatičen.

Na spodnji povezavi si lahko pogledate nekaj podatkov o njemu :

https://www.google.si/#q=hugh+grant

Ob njemu smo lahko videli tudi znano ameriško igralko Julio Roberts, ki je najprej zaslovela v filmu Čedno dekle. Lahko rečem, da mi je bila Julia še najbolj simpatična v tem filmu in še v filmu Erin Brokovich.

Na spodnji povezavi si lahko pogledate še nekaj podatkov o njej :

https://www.google.si/#q=julia+roberts

Zakaj mi je bil ta film tako simpatičen oziroma si je zaslužil mesto tik za prvo deseterico?

Zato ker gre za preprost film z odličnimi igralci in z zgodbo, ki je lahko še tako resnična.

Zvezdnica Anna Scott (Julia Roberts) zaide v manjšo knjigarno, ki jo vodi William - Will Tracker (Hugh Grant). Nekaj nerodnih scen in politje s pomarančnim sokom, pripelje do tega, da Anna pride v Willovo stanovanje, ki si ga deli s Spikeom (Rhys Ifans). Spike je pravi posebnež in ko ga vidiš se mu moraš nasmejati.

Scene s Spikeom so resnično smešne in vedno se nasmeješ do solz.

Gre za odlično mešanico komedije in drame, ki jih v zadnjem času zelo manjka. Se mi zdi, da so današnje komedije vse preveč »zafnane«, polne nekih grimas, ki naj bi bile smešne. Res pa je, da komedije niso ravno moja prioriteta.

Raje si ogledam kakšen dober triler ali kriminalko, v zadnjih letih pa tudi kakšno dobro dramo iz Skandinavske filmske industrije, ki je odlična in zelo bogata.

 

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=4RI0QvaGoiI