Trinajsto mesto na moji lestvici TOP FILMOV 21, zaseda film iz leta 1994, ki je, lahko rečemo, ZELO EKSPLOZIVEN, dobesedno EKSPLOZIVEN.

Eksploziven pa za to, ker je rdeča nit zgodbe strokovnjak, vojaški specialist bombni tehnik Ray, ki sestavlja male, smrtonosne eksplozivne napravice in z njimi likvidira svoje tarče.

Gre za film z naslovom THE SPECIALIST, pri nas enostavno preveden v SPECIALIST.

Glavne vloge igrajo same vrhunske Hoolywoodske zvezde, s Sylvestrom Stallonejem – Sly   http://www.imdb.com/name/nm0000230/?ref_=tt_ov_st_sm   na čelu. Poleg njega v filmu blesti sexy lepotička Sharon Stone http://www.imdb.com/name/nm0000232/?ref_=tt_ov_st_sm   in negativec  James Woods    http://www.imdb.com/name/nm0000249/?ref_=tt_ov_st_sm .

Po Rambu in Rockyju je znova blestel Sly, ki se v nadaljevanju kariere, vsaj po mojem skromnem mnenju, ni več tako izkazal.

Film govori o bivšem marincu Ray Quicku, pripadniku tako imenovanega EOD teama (bombnega tehnika), ki po sporu s sodelavcem Nedom Trentom, ki ga igra James Woods odide na svoje in postane tako imenovan HIT MAN (plačanec), ki se specializira za tako imenovane IED-je (improvizirane eksplozivne naprave) in z njimi ubija svoje tarče.

Najame ga  May Munro, ki jo igra fantastična Sharon Stone, ki ji je mafija v rani mladosti, pred njenimi očmi ubila starše.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Specialist

Gre za odlično akcijo, polno adrenalina in sam sem si film večkrat ogledal.

Trailer : https://www.youtube.com/watch?v=mqTrjDsEg4g.