V zadnjem tednu se je zgodilo kar nekaj zanimivih zadev.

 

Pred dobrim tednom smo doživeli še en velik šok in sicer teroristični napad v Belgiji. Več kot trideset žrtev in ogromno število poškodovanih so posledice dveh bom samomorilcev imenovanih ŠAHID.

 

Grozote, ki se dogajajo ob takim primerih si človek ne more zamisliti, če pri tem ni sam udeležen.

 

Novinarji so seveda imeli spet polno dela. Potrebno je bilo klicati ljudi, ki so zaposleni v Bruslju, jih intervjuvati in fotografirati. To je seveda njihovo delo.

 

Za nekaj dni smo pozabili notranjepolitične in lopovske zadeve, ki se dnevno dogajajo v Sloveniji.

 

Ker imamo kar nekaj medijev je človek lahko spremljal različne poglede teh medijskih hiš kot so RTV Slovenija, POP TV in Planet TV.

 

Te hiše so seveda na sam kraj poslale svoje ekipe in dopisnike, da so nam na dom prinesli vso to grozoto iz Bruslja.

 

Seveda je bilo potem potrebno preveriti kako pa smo pri nas pripravljeni na morebitni teroristični napad in tako je bil en dan praktično posvečen Protibombni zaščiti v Sloveniji.

 

Na vseh TV postajah, na vseh internetnih portalih TV postaj in na internetnih medijih so predstavili enoto, ki bi se v primeru najdbe eksplozivne naprave odzvala in onesposobila takšne naprave.

 

Vsak novinar je seveda poskušal to objektivno predstaviti in ob takšnem, najnovejšem novinarstvu, so se dogajali tudi lapsusi.

 

Kot laiki smo lahko videli, da je naša protibombna zaščita sestavni del Specialne enote Policije.

 

Ampak med novinarji še vedno prihaja do zamenjav med Specialno enoto Policije in Posebno enoto Policije.

 

Seveda je čisto človeško, da se človek zmoti, ampak ali res nihče od odgovornih urednikov posameznega medija, ne pregleda posameznega prispevka ali članka?

 

Očitno, da ne.

 

Kje je tu profesionalizem? Ali se resnično čisto nič ne preveri in se piše v slogu »govoric« ali »rekla, kazala«?

 

Teh zadev je malo morje. Ko pa človek opozori avtorja, da ni pravilno zapisal, se seveda sproži plaz, ki ga lahko vidite v spodnji povezavi.

 

http://www.delo.si/novice/kronika/protibombna-zascita-vsak-sumljiv-predmet-obravnava-resno.html

 

Priznam, da sem bil mogoče malo grob, ker sem dal pripombo »ŠALABAJZARSTVO«, vendar me je, najbrž pisec članka ali pa mogoče kdo drug, takoj ozmerjal za ŠALABAJZARJA.

 

Kultura pač!

 

Hotel sem samo opozoriti na napako, ampak odziv je bil neprijeten, predvsem zame.

 

Nisem hotel razpredati naprej, ker je bila debata s tem zaključena.

 

http://www.policija.si/index.php/delovna-podroja/930

 

"Doleteli" sta nas tudi dve tekmi slovenske nogometne reprezentance in sicer doma z Makedonijo in na Severnem Irskem z domačo reprezentanco.

Lahko rečem, da je bilo vse skupaj bolj kot ne razočaranje.

Najprej seveda s strani komentatorja nasionalne RTV g. Milovanoviča, ki enostavno ni več kos sodobni prenosom in seveda tudi z igro naših reprezentantov.

Srečko pač "tera" svoje. Še vedno kliče v reprezentanco Kirma, ki mu je v začetku marca za svoj klub zatresti mrežo, celo 2 x, ampak gre le za Ciprsko ligo, ki ni ravno vzor kvalitete.

Seveda Kirm v reprezentanci ni pokazal nič posebnega, ampak le kakšen kredit ima še pri Srečku? 

Po drugi strani pa Katanec ne kliče stebra obrambe Kolna, Dominica Maroha, zaradi nekega nesporazuma in očitno s tem do OSEBNE ZAMERE Srečka do Dominica.

Sprašujem sem, ali je to fer do nas navijačev, ki si želim vse najboljše igralce in s tem tudi boljšo kvaliteto, ali pa so osebne zamere selektorja do posameznega igralca bolj pomembne.

Pa v Katančevem primeru ne gre za prvo zadevo. Samo spomnite se spora Katanec-Zahovič.

Upajmo, da se v imenu slovenskega nogometa kaj spremeni.

Nekaj dni nazaj je bil na »youtubu« objavljen video prispevek, o Sloveniji, o vojaških objektih, podatki o Slovenski vojski z dodatko, da je čas za Ljubljano in Maribor.

 

Posnetka nisem videl, ampak takoj je bila razglašena velika panika in Vojska je poostrila nadzor nad vojaškimi objekti, ki bi tako ali tako morali biti bolje varovani.

 

Na srečo se je včeraj javil avtor tega prispevka, ki je povedal, da gre za šalo in se za vse skupaj opravičil.

 

Presenetilo me je, da ga bodo sedaj policisti ovadili in sicer za »zlorabo znamenja za pomoč in nevarnost«

 

Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost
309. člen
tt
(neuradno prečiščeno besedilo)

(1) Kdor zlorabi znamenje za pomoč ali znamenje za nevarnost ali neutemeljeno kliče na pomoč ali lažno sporoči, da grozi nevarnost in s tem povzroči, da so državni organi ali druge pristojne organizacije ukrepale brez potrebe ali neupravičeno uporabile sredstva sistema zaščite, reševanja in pomoči, se kaznuje z zaporom do treh let.

(2) Če je bilo z dejanjem iz prejšnjega odstavka preprečeno ali ovirano delo pravosodnih ali drugih državnih organov in je bila s tem preprečena storitev uradnega dejanja ali povzročena večja premoženjska škoda, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

 

( Vir: https://zakonodaja.com/zakon/kz-1/309-clen-zloraba-znamenj-za-pomoc-in-nevarnost )

Bomo videli ali bo šlo to skoz ali bo dober odvetnik to izpodbijal.

 

No včeraj smo na TV lahko videli dve zanimivi zadevi.

 

Prva je ta, da je DARS odločil, da je posel elektronskega cestninjenja, vreden 100mio EUR dobila konzorcij slovenskega in norveškega podjetja, ker je NAJCENEJŠI.

 

Seveda se je zadeva zopet zapletla, ker so napovedane pritožbe.

 

Pričakujemo, da se bo spet vse skupaj vleklo kot »jara kača«, ker gre za resnično veliko denarja in država je pač dober plačnik.

 

Ker so Zakoni in Pravilniki glede JAVNIH NAROČIL pač pisani tako, da se gre v neke nepomembne detajle in je seveda s tem je dana možnost podjetij, ki se prijavijo na razpis in niso izbrani, da iščejo »dlako v jajcu«. To pomeni, da gredo tudi v takšne podrobnosti, kot je v Odmevih na RTV Slovenija omenil odvetnik Janez TEKAVC, kako je zložena dokumentacija, kje je kakšne listek in ostale oslarije.

 

Zakaj je tako, ne vemo.

 

No druga afera je povezana s tovarno sladkorja v Ormožu, ko državni pravobranilec ni pravočasno vložil tožbe proti Bruslju in tako je država ostala brez 8,7 MIO EUR.

 

Disciplinski postopek ni bil uveden, ker menda ni pravne podlage. Disciplinska tožilka si očitno pravo jemlje po svoje in solidarno drži z pravobranilcem.

 

HA HA HA

 

Grozljivo a ne?

 

Gospod minister za Pravosodje KLEMENČIČ je odlično nastopil in povedal, da imajo pravno podlago, tako, da človek enostavno ne more razumeti, kako so nekateri ljudje praktično NEDOTAKLJIVI.

 

Danes popoldne in zvečer pa seveda pričakujemo medijski pomp okoli zaslišanj policistov, ki so ustavili ministra KOPRIVNIKARJA.

 

Ta pomp bo seveda nekaj dni aktualen, na policijsko stavko, ki traja že nekaj mesecev, pa so mediji in Vlada že skoraj pozabili.

Ampak premieru lahko resnično čestitamo, ker je dosegel kar je hotel in sicer se je spremenilo pozitivno mnenje ljudi do policistov in tako je stavka zvodenela in je praktično ni več.

Preseneča pa me, da so sindikalisti policijski sindikatov potihnili in ni od njih slišati niti besede.

Če se tako stavka, potem stavka pač ne more uspeti.

Lahko si le predstavljamo g. Štruklja, če bi vodil policijski sindikat. Prepričan sem, da bi zelo kmalu dosegel svoje.

To je samo moje skromno mnenje.