Gre že za šesto knjigo po vrsti izjemne Camille Lackberg. Zdi se mi, da je vsaka njena knjiga boljša od predhodne.

Založnik o knjigi:

V Fjällbacki neki moški izgine brez sledu. Čeprav policijski inšpektor Patrik Hedström in njegovi sodelavci s policijske postaje v Tanumshedeju naredijo vse, da bi ga našli, se zdi, kot da je za seboj zabrisal vse sledi. Po štirih mesecih ga najdejo. Umorjenega, zamrznjenega v ledu.

 Primer se zaplete, ko ugotovijo, da Christian Thydell, nova zvezda na pisateljskem nebu in eden tesnih prijateljev umorjenega, že več kot leto prejema anonimna grozilna pisma. Christian sprva nikomur ne pove zanje, ko pa mu na zabavo ob izidu prvenca dostavijo šopek belih lilij in novo pismo, se zlomi in pisne grožnje pokaže pisateljici Erici Falck, ki mu je pomagala pri rokopisu romana z naslovom Morska deklica.


Erica o grožnjah pove svojemu možu Patriku, ki stvar vzame nadvse resno. Christiana očitno nekdo sovraži iz dna srca. In se mu hoče za nekaj maščevati. Pri tem pa ton pisem nakazuje, da ne bo okleval pri uresničevanju svojih groženj. Policija hitro ugotovi, da obstaja povezava med pismi in umorom, sledi pa jih popeljejo daleč v preteklost.

OCENA: od 1 do 10 = 8