Tako. Pa smo prišli, zaenkrat, do zadnje knjige v zbirki knjig fenomenalne Camille Lackberg. Kasneje si bomo pogledali še dve njeni knjigi, ki sta izšli pozneje.

 

Lahko rečem, da je Camilla Lackberg naredila name zelo dober vtis, saj mi  je s svojimi knjigami predstavila Švedsko, življenje na Švedskem in njene običaje in dokazala, da so skandinavske kriminalne zgodbe resnično dobre, če ne že odlične.

 

Založnik o knjigi:

Svetla predpoletna noč. Svetlolasa ženska skoči v avtomobil, njene roke na volanu so krvave. S sinčkom na zadnjem sedežu beži proti najvarnejšemu kraju, kar jih pozna – proti Sivemu otoku v Fjällbaškem otočju.

 

Nekaj dni pozneje v Fjällbacki najdejo mrtvega moškega. Glavnega občinskega finančnika, ki se je pred kratkim iz Göteborga preselil nazaj v rodno mesto, je nekdo ustrelil na hodniku njegovega stanovanja. Bil je umirjen človek, rahlo zadržan, a zelo priljubljen med sodelavci. Ko začne policija iz Tanumshedeja pod vodstvom policijskega inšpektorja Patrika Hedströma razčlenjevati njegovo življenje, pa odkrije vrsto skrivnosti .

 

Izkaže se, da je Matte pred smrtjo obiskal Sivi otok, ki ga okoliški prebivalci imenujejo tudi Otok duhov. O njem že stoletja krožijo temačne govorice – govori se, da ga mrtvi nikoli ne zapustijo in da želijo živim nekaj povedati.

OCENA: od 1 do 10 = 8