Zadnje tedne nas najbolj navdušuje naš veliki skakalni as PETER PREVC. V letošnji sezoni je storil korak naprej. Če se ga je še lani držal vzdevek »VEČNO DRUGI«, čeprav je nanizal kar nekaj zmag v Svetovnem pokalu in je postal dobitnik kristalnega globusa za Polete, postaja v letošnji sezoni ŠAMPION z veliko začetnico, ki z nezmanjšano hitrostjo drvi proti Velikemu kristalnemu globusu, ki se mu je lani izmuznil za ku…vo dlako.

 

Že teden ali dva novinarji »pojejo« slavo našemu šampionu. Skoraj vsak dan se vrstijo prispevki o Petru in skupaj podoživljamo veliko zmago na Novoletni skakalni turneji in osvojitev ZLATEGA ORLA.

 

Nihče, prav nihče pa v teh, včasih zelo kratkih prispevkih, ne pozabi omeniti Petrovega ZASLUŽKA.

 

To je je dogajajo vsak dan. Na vsaki tekmi Novoletne skakalne turneje smo lahko zasledili koliko je v letošnji sezoni že zaslužil Peter Prevc. Še na zadnji tekmi, ko smo vsi slavili in je bila evforija na višku, niso pozabili omeniti, koliko je Peter ZASLUŽIL.

 

Tudi, ko sem v ponedeljek gledal Tednik na RTV Slovenija in včeraj v oddaji Preverjeno na POP TV, niso pozabili na koncu omeniti Petrovega ZASLUŽKA.

 

 

Strinjam se, da je prav, da se v javnosti prikažejo podatki o zaslužkih športnikov, ampak ne pa kar naprej. Ob vsaki priložnosti beremo, koliko je zaslužil Peter Prevc, lani pa smo venomer poslušali in brali, koliko zaslužila Tina Maze. Ob vsaki priložnosti.

 

Dragi moji. To kar je zaslužila Tina Maze, 2 x Olimpijska zmagovalka, svetovna prvakinja, lastnica velikega kristalnega globusa in kar je do sedaj zaslužil Peter Prevc z ogromnimi uspehi je le kapljica v morje v primerjavi z športnimi milijonarji, ki sem jih omenil v zapisu :  http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/112722/milijoni .

 

 

In sedaj se na veliko razglablja o zaslužku Petra Prevca na letošnji izvedbi Novoletne skakalne turneje, ki naj bi bil po ocenah »strokovnjakov« približno 100.000 EUR (gre seveda za zaslužek v vseh dosedanjih tekmah smučarske sezona 2015/2016).

 

Ljudje božji.

 

Gre za Svetovnega šampiona.

 

Za trenutno najboljšega skakalca na SVETU.

 

 

Zasluži še mnogo premalo.

 

Sploh v primerjavi s kolektivnimi športi, kot so NOGOMET, KOŠARKA, HOKEJ, AMERIŠKI NOGOMT, BEJZBOL in ostali bolj cenjeni športi.

 

In v teh kolektivnih športih so posamezniki, ki dobijo bajne milijonske vsote le del ekipe, posamezniki, ki ne igrajo sami.

 

 

Če samo pogledamo Gorana DRAGIČA, ki na leto zasluži 7,5 MIO $ (najbrž gre za stari podatek), kar pomeni mesečno plačo 625.000 $.

 

Peter Prevc pa letos, tudi če bo še nadaljeval zmagovalno serijo, ne bo zaslužil več kot 300.000 EUR.

 

 

O plačah v slovenskem nogometu ni nekih podatkov, ker gre pri nas pri takih zadevah vedno za tako imenovane »POSLOVNE SKRIVNOSTI«, za razliko od Petra in Tine, kjer so podatki javni, saj se ve koliko so težke nagrade na posamezni tekmi. Seveda nekaj doprinesejo tudi sponzorji (lastni sponzorji), ampak številke so najbrž majhne.

 

 

 

Dragi mediji, če že toliko pišete o tem in to kar naprej, skoraj na vsaki tekmi, koliko zasluži Peter Prevc, šampion EXTRA KLASE, pa pišite še o tem koliko zaslužijo npr. nogometaši Olimpije, nogometaši Maribora in Domžal, pa košarkarji Olimpije in Krke, pa hokejisti Olimpije in tako naprej.

 

Pa potem primerjajte koliko zasluži Svetovni šampion v celotni sezoni in ostali.

 

 

Peter PREVC je trdo garal in še gara za vsak EUR in si ga zasluži. Ob vseh teh astronomskih cenah nekateri športnikov se ti zdi, da dobi zelo malo (za nas navadne smrtnike je vseeno to zelo velik denar) in ne verjamem, da bi se na lestvici vseh športnih zaslužkarjev sploh uvrstil v 500-terico.

 

Pustimo PREVC skakati in ne obremenjujmo se z njegovim zaslužkom. Vedeti moramo, da ima športnik ne določeno tekmovalno dobo (Kasai je extrem) in lahko kadarkoli preide do poškodbe zaradi katere lahko zaključi športno pot.

 

GREMO PETER PREVC, V NOVE ZMAGE!!!