Zdaj ko smo že zajadrali v novo leto 2016 lahko pričnemo z uresničevanjem naših »novoletnih zaobljub« s katerimi smo se, vsaj zadnji mesec, »vadili«, da pa s to ali drugo razvado, končamo takoj s prvim Januarjem 2016.

 

Moram reči, da nisem ravno delal nekega seznama spremeb ali »odvad« v letu 2016.

 

Kot že nekaj mesecev nazaj je moj prvi cilj:

 

-          HUJŠANJE.

 

Čez leto ali dve se je nabralo malo preveč kilogramčkov. Priznam, da sem se celo leto 2015 »spravljal« na kakšen trening, na tek, na košarko, na kolo ali na Fitness.

 

Ne boste verjeli, da mi nikakor ni uspevalo. Saj je bila na trenutke resnično velika volja. Pa sem šel nekajkrat »laufat«, pa sem šel na treking. Ampak mi nekako boginja »Fortuna« ni bila ravno naklonjena.  Vedno ko sem ravno pridobil nekaj kondicije in imel v planu večje in daljše podvige me je nekaj »usekalo«.  Pa me je bolela ta noga, pa drugič druga noga, nekajkrat se komaj prišel iz trekinga (pa tako fajn turico za slabo urico imam).

 

Pa sem še kar nekaj vztrajal, potem pa sčasoma odnehal.

 

Potem sem od pomladi načrtoval kolesarjenje. Ma ne, nisem imel v planu nekih težkih in dolgih tur. Samo v službo slabih 10 km.

 

In kaj mislite kolikokrat mi je uspelo v letu 2015 sesti na kolo?

 

NIČ, NIENTE, NADA!

 

Ok pa sem konec Avgusta prešel na neko novo vadbo, ki jo lahko izvajaš doma pred TV, rabiš dober kvadratni meter ali dva, na TV si daš vadbo in vsak dan vadiš 20 do 25 minut.

 

Dobra zadeva in postala mi je zelo všeč.

 

V tistem mesecu dni sem izgubil dobre tri kilograme, ob tem, da sem normalno jedel.

 

Ker tudi sedaj, če mi bo uspelo pričeti s hujšanjem, se ne bom odrekal dobri hrani. Jedel bom normalno, samo manj in seveda brez dodatkov kakšnih piškotov, bombonov, potic, štrudlov in ostali sladic.

 

No pa slabemu mesecu dni sem bil že v dobri formi, potem pa zopet nesreča,

 

»Štihnilo« me je v križu, tako, da sem moral k fizioterapevtu po pomoč.  Po slabih 14ih dneh sem sicer prišel nazaj v »štih«, samo volje do vadbe pa nisem uspel priklicati nazaj.

 

S kolegom se zadnje pol leta dogovarjava, da se greva vpisati v Fitness. Mislite, da nama je uspelo?

 

NEEEE

 

Seveda po moji zaslugi.

 

Ampak OBLJUBIM, kmalu po novem letu se vpišem v Fitness in pričnem delati s polno paro.

 

Saj ne rabim veliko shujšati. Samo ene 5 do 10 kg, bo čisto dovolj.

 

Saj veste, zadnje mesece sem delal na MASI, sedaj pa pričnem z DEFINICIJO.

 

NE PIJEM, zato moj cilj ni, da zmanjšam vnos alkoholni pijač v moje telo. Tam pa tu spijem kakšno pivo, v teh hladnih časih si privoščim kako medico ali kakšno kuhano vino, potem čez leto kakšno drugo alkoholni pijačo, to pa je več ali manj vse.

 

NE KADIM, zato moj cilj ni, da zmanjšam količino pokajenih cigaret, je pa moj cilj, da mojo drago prepričam, čeprav se nočem mešati v njene »razvade«, da potegne kakšen dim manj in da raje večkrat potegne mojo »ekološko cigaro«.

NE ZAHAJAM V LOKALE, tako, da tudi tukaj ne vidim problema.

 

NE VARAM. Tako, da tudi ni kaj za zmanjševati.

 

Rad pa POGLEDAM za kakšno DOBRO, PREDVSEM  PRSATO ŽENSKO, ampak, te razvade NOČEM in NE BOM OPUSTIL.

 

SEKSAM ŠE ampak premalo.   Seksa je občutno premalo in tukaj bo pa potrebno to »RAZVADO« še »pojačati«, seveda upam, da z mojo drago, da me ne bo ZANAŠALO.

 

Potem pa so tu še drugi manjši cilji  oziroma bi lahko rekel, da so zaenkrat želje:

 

-   dokončanje vseh nedokončanih projektov v stanovanju, kot je beljenje, popravitev vseh poškodovanih stvari v stanovanju in nakup nekaj kosov pohištva,

-   potrebno bo pričeti »šaparati« za kakšen nov avto, ki je v planu, seveda, če mi bo sedanji avto še dobro služil,  čez 3 ali 4 leta,

-    delati več na zdravju. Obiskati zdravnika za prebavne motnje, zdravnika za alergije, ortopeda, da odpravim moje težave,

-   privoščiti si več obisko zdravilišč, kopanj, savnanje, in privoščiti si masažo celotnega telesa vsaj 1 x mesečno, ker pri teh letih ne sme biti za takšne stvari škoda nobenega centa,

-   na letni dopust oditi NE NA HRVAŠKO, kjer smo »viseli« vsa leta, ampak si privoščiti 2-tedenski oddih nekje v Španiji ali kje drugje,

-   iti na smučarski oddih, lahko par dnevni ali se enostavno večkrat odločiti za dan smuke na smučišču.

 

No še marsikaj bi se lahko našlo.

Seveda bo potrebno občutno ZMANJŠATI "visenje" na INTERNETU. Obljubim, da sem bom vsak mesec vsaj 1 teden IZKLJUČIL iz FACEBOOKA.  :)

Upam, da bo v tem letu 2016 čim manj izgovorov in da takoj pričnem z uresničevanjem ZAOBLJUB in NAČRTOV.

 

No ne še danes, tega se zagotovo lotim prvi PONEDELJEK v JANUARJU 2016.

 

DRŽITE PESTI!  Bom poročal kako mi uspeva!  ;)