Kot ste lahko že opazili se ljubitelj resničnostnih šovov. 

Seveda ne spremljam vseh. Sedaj mi je najbolj priljubljen šov KMETIJA-NOV ZAČETEK na PLANET TV, ki jo poskušam redno spremljati in sem kar na tekočem z oddajami.

Ko se je pričela odvijati 4. sezona tudi dokaj priljubljenega šova GOSTILNA IŠČE ŠEFA na POP TV sem veliko pričakoval, čeprav se ni pričel tako, kot se je prejšnje sezone z izločevalnimi boji, ki so potekali preden se je sploh določilo kdo in kaj bo nastopal v tem šovu. Tisti, ki šov spremljate veste o čem govorim.

Lahko rečem, da se komaj čakal, da pričnejo s kuho, saj je bila  prejšnjih treh sezonah zasnova oddaje odlična in smo redno spremljali zanimivo dogajanje v Gostilni.

V kasnejših oddajah nove sezone Gostilne pa smo videli kar nekaj sprememb.  Prva je bila sprememba lokacije, ki je sedaj v BTC Citiy. Lahko rečem, da mi je lokacija sicer dobra, ampak notranjsot pa mi nikakor ni všeč. Sploh se ne more primerjati z Gostilno blizu Medvod, kjer so potekale prejšnje sezone tega šova.

Prejšnja gostilna je bila zelo lepa in zelo domača, prijazna. Tu pa se mi zdi vse skupaj preveč natlačeno in, čeprav sem moji dragi pred letošnjo sezono dejal, da bova pa šla letos tja zagotovo kaj pojesti, sva se oba premislila.

Sam koncept četrte sezone Gostilne mi sploh ni všeč.

Prvič se mi zdijo ti izločilni testi popolnoma nepravični in sicer nepravični do najboljšega v slabši skupini, ki z izgubo testa avtomatično pade na prvi vroči stol, čeprav se je v sami kuhi tekom tedna odrezal bolje kot preostali iz njegove skupine.

Druga stvar, ki me je zmotila v četrti sezoni Gostilne je to, da ljudje, ki pridejo v Gostilno naročijo jedi, ki so jih pripravili tisti za katere navijajo in jih ocenijo s tem, koliko bi plačali za določeno jed.  To pomeni, da sploh ni važna kvaliteta hrane, ampak pripadnost določeni skupini. Videli smo popolno norost, ko so starši najmlajšega Žana plačali za Pizzo 120,00 EUR.  Popolnoma NEFER tekmovanje.

 

V prvi dveh mesecih že tako nismo videli veliko kuhanja in že tako skoraj pol oddaje spremljali dogajanje v hiši, potem pa pridejo že tako imenovane VAJENKE.

Lahko rečem, da se pa je takrat, vsaj zame, šov Gostilna išče šefa neslavno zaključil.

Sedaj lahko zadnje tri ali štiri tedne spremljamo GOSTILNA BIG BROTHER ŠOV.

Več kot polovico, lahko rečem skoraj tričetr oddaje je namenjeno dogajanju v hiši in samo dobrih četrt časa samemu kuhanju oziroma Gostilni.

Pa ljudje božji, mi bi radi gledali GOSTILNO IŠČE ŠEFA, ne pa BIG BROTHER.

Lahko rečem, da sedaj samo še bolj s strani spremljam Gostilno, ker mi gredo te VAJENKE že pošteno na qrac. RESNIČNO.

Polne so besed in intrig in prilizovanja.

Ta šov je popolnoma izgubil ves sijaj, ki se je gradil prva tri leta. Sprašujem se le kako, da je Bine sprejel tak izziv.

Edina pozitivna novica tega šova pa je, da so se končno znebili Lili Žagar, ki je zadnja leta prevladovala z svoji značilnim vprašanjem :«Kako si se počutil ob nominaciji?«.

Boštjan Romih je fajn voditelj in mu je voditeljstvo tega šova pisano na kožo.

Kaj pa naj rečem o tekmovalcih?

Tako kot v KMETIJI NOV ZAČETEK, so se dokaj hitro znebili vseh žensk, no na žalost so dobili vajenke.

Moj favorit za zmago je TOMAŠ, ampak se bojim, da ne bo imel dovolj podpore pri slovenskih gledalcih. Priznam, da se prej navijal za Luigija, simpatičnega Italijana, ki je pred nekaj tedni strahopetno odšel iz šova.

ROBI je moj drugi favorit. Na začetku mi ni bil všeč, saj se mi je zdel neki nastopač, ki hoče biti podoben Filipu FLISARJU. V vseh teh tednih pa smo lahko videli, da je odličen kuhar, ki si zasluži zmago.

Mladi ŽAN je sicer dober kuhar, na začetku svoje kuharske kariere ampak se mi zdi, da se šlepa zadnje tedne in da ga pač rešuje veliko število navijačev. Zadnji teden nisem spremljal Gostilne na TV, ker ne morem več gledati te izpete oddaje z vajenkami, lahko pa sem prebral na portalih, da je ta mali zmagal v zadnjem izzivu s svojo sladico. Kolikor sem videl je bila sladica zelo všečna in prvič se je resnično izkazal.  Ker ima izredno podporo se zna zgoditi presenečenje, vendar bi se mi zdela njegova zmaga popolnoma nepravična, ker razen zadnjega tedna, praktično ni pokazal nič.

Če pa vajenkam namenim samo en stavek  bi lahko rekel, da mi je še najbolj simpatična Špela, najmanj pa zagotovo Sabina, ki je zelo nespoštljiva in se enostavno ne zna obnašati.

Kaj naj rečem za konec?

Naj zmaga resnično najboljši in naj odloča kuha ne pa Big Brother, ki se dogaja v hiši in naj GOSTILNA IŠČE ŠEFA resnično spet postane kuharski šov ne pa Bih Brother šov.

Vsaka podobnost z resnični osebami in šovi je zgolj naključna in nenamerna.