Včeraj pa se je naš resničnostni šov KMETIJA NOV ZAČETEK do konca izrodil. Pa ne šov kot šov ampak tekmovalci.

Priča smo bili sloganu »UJEMI ME ČE MOREŠ«.

Vse skupaj pa se je pričelo nekaj dni prej oziroma še pred zadnjonalogo, ki ni bila uspešno izvedena.

Pa si najprej poglejmo kako je sploh potekal ta teden, ko je bila glava družine Dominika.

Ona je že na začetku minirala nalogo oziroma je vseskozi delala na tem, da naloge ne bo opravljena.

Že ko sta na kmetijo prišla mentorja si s sabo ni vzela papirja in svinčnika, da bi si napisala navodila, ker je že takrat vedela, da bo naloga sabotirana.

Ostalo ste tako ali tako videli, ampak meni je bilo zelo bedno to, da se je potem ko je bila s strani Saške vprašana ali je namenoma dala nejasna oziroma neprava navodila, izgovarjala tja v tri dni. Lažnivo, podlo in nespoštljivo do vseh sotekmovalcev in tudi to Saške.

Ker tekmovalcem glede mesa ni povedala tako kot bi morala so potem to meso tekmovalci tudi uživali in s tem je bila naloga obsojena na propad.

Medtem pa so tekmovalci pričeli tudi s skrivanjem mesa in klobas in ko sta prišla mentorja in jim povedala, da morajo vse klobase in meso odnesti na tržnico so izkoristili še priložnost in Niko je skril še en par klobas.

Na koncu je bil dobljen in je sotekmovalcem priznal.

Seveda smo bili že prej priča temu, da so tekmovalci po dvoboju ostali brez dobrin in so se seveda potem posamezniki organizirali in skrili posamezne dobrine na različna mesta kmetije.

Kakšna dva tedna nazaj smo tako lahko videli, da so FAKI in druščina skrilinekaj dobrin v strašila na polju, pa tega Saška ni nikoli omenila ne pri izborih dvobojevalcev, ne na dvoboju in tako ni bilo nobene sankcije.

Prava drama pa se je pričela v areni in sicer ob objavi posnetka nekoga, ki je vlomil v zapečateno hišo bogatih in ga je ujela kamera.

 Na posnetku smo lahko videli, da gre za suhega moškega, katerega »zaščitni znak« so bile superge z odsevnikom na peti. 

Ko je Saška pokazala posnetek je kamera takoj pristala na Mihovem obrazu. Miha se je sklonil in si pokril obraz, po mojem mnenju zaradi tega, ker je pričakoval, da se bo videl tudi njegov obraz in s tem bi bil dobljen na delu.

Ko pa tega ni pokazalo si je oddahnil in seveda dejanja ni priznal.

Po mojem mnenju se je vse odvijalo z nekim namenom. Kot je poudaril Denis v oddaji »brez cenzure« mora obstajati tudi posnetek obraza, ko se je ta oseba vračala iz kleti po stopnicah nazaj proti izhodu.

Kdor koli je že bil je imel priložnost priznati in se izgovoriti, da je to naredil za celotno »družino« in lahko bi jo odnesel z opominom, kaznijo ali z najhujšo kaznijo zapustitve šova, ampak lahko bi odšel z dvignjeno glavo.

Pa ne z dvignjeno glavo ker je vlomil in očitno iz kleti  tudi nekaj odnesel, ker to je pač nemoralno dejanje, ampak zato, ker bi odkrito priznal in se morebiti pokesal.

Seveda pričakujemo, da se bo v naslednjih dneh odkrilo vlomilca in tatova in verjamem, da mu bo zelo neprijetno predvsem zato, ker v obraz ni lagal samo Saški, vsem pred TV ekrani, ampak tudi svojim sotekmovalcem in prijateljem.

Faki kje lepo povedal Mihu, da ima priložnost da, če je bil to on, da naj pošteno prizna, ker če bo izvedel, da je bil on tisti, da sta ona dva zaključila. POŠTENO!

Koga pa bi lahko izključili iz te »drame« in z gotovostjo zatrdili, da ta oseba nikakor ni bil vlomilec iz kamere:

-       DOMINIKA,

-       FRANC,

-       BRUNO,

-       JACQUELINE

Ostanejo le še FAKI, NIKO in MIHA.

FAKI ostaja v »igri« zato, ker ima le ona takšne superge z odsevnikom, čeprav po mojem mnenju on tega zagotovo ni storil, si pa je očitno »vlomilec« izposodil njegovo opremo.

NIKO ima podobni zgornji del trenirke s kapuco in postava vlomilca je podobna njegovi. Fant je priznal za klobaso,  vloma pa zanikal. Lahko bi mu verjeli, ker se mi zdi da bi, če bi bil to on, to priznal, kot je priznal za klobaso.

Ostala le še MIHA – tiha voda. Po postavi in hoji je zelo podoben vlomilcu in zelo dobro mora poznati hišo bogatih saj je kar nekaj tednov preživel v njej.

Slej ko prej se bo pokazalo kdo je bil in ni mi jasno zakaj ni priznal. Če ne že v areni bi vsaj priznal sotekmovalcem.

Ko pa so bo izkazalo kdo je bil bo najbrž osramočen pred celotno Slovenijo in prav je tako, saj je imel veliko priložnosti za priznanje.

Kot sem dejal že v uvodu se je Kmetija nov začetek s tako umazano igro popolnoma sfižila.

Po vseh teh dogodkih pa bi sedaj najbolj privošči zmago najbolj poštenemu tekmovalcu FRANCU, ki nas je presenetil z izjavo, da bo v primeru zmage delil nagrado z vsemi preostalimi moškimi in z Jacqueline. S tem nas je spravil do solz!

Naslednji kandidat za zmago je BRUNO, ki sicer veliko je in počiva je pa pošten fant.

 

Sledi NIKO, ki je pokazal popolnoma drug obraz, ko je Maja odšla s posestva in je zelo priden!

Naslednji kandidat za zmago je FAKI, ki je kljub temu, da je skrival hrano v strašilih vseeno delaven in pošten.

Na koncu pa ostaneta še DOMINIKA in MIHA. Dominika je glavna krivka za propadlo nalogo in s svojim hinavskim in podlim obnašanjem zagotovo ne zasluži zmage.

Za Miha pa še ne vemo kako se bo končalo. Če je kriv, da je vlomil na zaprto posestvo in odnesel nekaj stvari iz kleti si zasluži brco in slovo od tekmovanja, če pa ni tega storil on, pa lahko zaradi mene tudi zmaga.

Na koncu pa bi dejal, da bi si tudi Dominika zaslužila kakšno kazen, ker ni spoštovala navodil mentrojev in se lagala in namerno sabotirala nalogo!

Gre samo za moj pogled na tekmovalce in še naprej uživajte v zgodah in nezgodah KMETOV.

Vsaka podobnost z resničnimi osebami je zgolj naključna!