Ne morem kaj, da ne bi spet eno košarkarsko napisal. Pa se ne bom spet spuščal na nivo reprezentančne košarke oziroma mogoče bi samo omenil dejstvo, da je naša odbojkarska reprezentanca s srebrno kolajno dokazala, da se da s tujim trenerjem doseči izredno velik uspeh.

 

Ja s tujim trenerjem, na katerega nimajo vpliva razni mešetarji, znanci in drugi, ki dajejo napotke koga in kaj naj dajo v reprezentanco oziroma s pritiski ljudi iz ozadja sestavljajo reprezentanco. Gre se tudi za odnos selektor-igralec, ki je lahko velikokrat preveč oseben in neavtoritativen s strani selektorja, kar se očitno dogaja z našo košarkarsko reprezentanco na čelu s selektorjem Juretom na čelu.

 

Ravno včeraj sem v Ekipi prebral tudi kako deluje velika legenda jugoslovanskega rokometa Veselin Vujović, ki je trener naše izbrane vrste v rokometu. To je možakar na mestu, ki ne popušča pritiskom in nikomur ne zagotavlja mesta v reprezentanci, pa če je to sam kapetan Uroš Zorman in odkrito pove vsakemu v obraz kaj mu gre.

 

Mislim, da bodo rokometaši tako kot odbojkarji pod tujim vodstvom dosegali še velike uspehe, ker očitno je, da morajo večino napiš športnikov voditi tujci, da jim uspe.

 

Ampak vrnimo se k prvotni temi, temi na podlagi katere je nastal tale moja zapis.

 

Gre za KOŠARKO. Gre za ligo ABA, v kateri imamo tri svoje predstavnike,  katerih tekme pa si po TV, po pisanju Ekipe, ne more ogledati 70% Slovencev.

 

Lahko rečem, da sem šokiran. Že od nekdaj sem pristaš vseh naših košarkarskih ekip, še posebej pa Olimpije.

 

Spominjam se velikih tekem iz preteklosti, ki so nas prikovale pred TV zaslone, ko smo spremljali vrhunsko Olimpijo v Evroligi. Prenosi so bili na RTVS, tako, da so te tekme prišle v vse domove v Republiki Sloveniji.

 

Potem je počasi RTVS izgubila primat spremljanja košarkarskih tekem, ko so se tekme regionalne lige in Evrolige preselile k konkurenci na Sport TV.

 

No sedaj pa primat prenosov tekem ABA drži SIOL. To pomeni, po poročanju Ekipe, da si tekme lahko ogleda le cca 30% slovenskih gospodinjstev kar je žalostno, če ne že tragično.

 

In kaj je sedaj »point« Slovenske RTV?

 

»Point« je to, da je bil razpisan javni razpis za prenose košarkarskih tekem lige ABA, na katerega pa se naša javna televizija, ki vsak mesec dobi ogromne denarje iz naslova naročnin TV prispevka, ni prijavila.

 

Tukaj ne more biti izgovora, da ni denarja. Namreč potrebno bi bilo pokriti samo produkcijske stroške, ki najbrž niso tako visoki in bi jih z reklamami zlahka pokrili.

 

Spet gre za neko veliko smešnico, ki nam državljanom Slovenije ob vseh teh finančnih in migrantskih krizah jemlje še igre, če že kruha ni zadosti.

 

Enostavno ne razumem vodilnih na RTVS, ki nimajo prav nobenega posluha za Slovence, ki smo športni narod, kar lahko vidimo po fantastičnih uspehih naših športnikov.

 

Očitno je na RTVS denarja dovolj za spremljanje alpskega smučanja, ki bo letos, vsaj po prvi tekmi sodeč vsaj ženski del, zelo skromen. Kaj bo pa glede moškega smučanja, pa bomo prvi vtis dobili že jutri.

 

Na koncu pa lahko zopet vidimo, da smo zaradi igric velikih igralcev različnih privatnih televizijski postaj, gledalci in navijači slovenskih in drugih klubov lige ABA zelo prikrajšani. Očitno nobenega od teh ne briga nič, glavno da so poskrbeli za peščico svojih naročnikov, ki bodo uživali v teh tekmah.

 

Nam ostalim pa ostane samo prst v rit!