Včeraj me je, seveda ob polomu naše reprezentance zelo razburila novica o še neme »uspelem« proporodu Bežigrajskega stadiona, s katerim je Joc PEČEČNIK ukvarja že več kot pet let.

 

Že več kot pet let je od tega, ko se je JOC lotil projekta, s katerim bi oživil dogajanje v »skoraj« cebntru mesta Ljubljane, na Plečnikovem stadionu, kjer smo veliko let uživali v tekmah Olimpije in slovenske reprezentance.

 

Lahko rečem, da so največji uspehi slovenskega nogometa »zrasli« ravno na tem stadionu. Naši so redno zmagovali in si priborili vstopnice za največja tekmovanja (EP in SP).

 

Stadion za Bežigradom  je po izgradnji športnega parka Stožice pričel propadati. JOC je v dobri veri, da bi rešil stadion, ki je že zgodovinske vrednosti (lahko bi ga primerjali z amfiteatrom v Puli, čeprav se bo komu zdela primerjava neprimerna), ga obnovil in na stadionu se ne bi igral nogomet, temveč bi se na njemu odvijale razne športne in kulturne prireditve.

 

Samo spomnite se pred leti koncertov Kelly Familly, pa Sidharta, ki je napolnila stadion z 30.000 obiskovalci, pa še mnogo odlični koncertov se je zgodilo tam, na stadionu za Bežigradu.

 

Takrat ni nikogar motil HRUP. Stanovalci bližnjih blokov so ob tekmah in koncertih lepo odšli na teraso blokov in zastonj spremljali te dogodke.

 

Kaj se je dogajalo potem, ko je JOC kupil zemljišče stadiona in hotel stadion urediti, ga obnoviti?

 

Gre za velikanski projekt v katerega hoče poslovnež PEČEČNIK vložiti SVOJ DENAR, ki ga je pošteno zaslužil, brez kakršnih koli MAFIJSKIH IN TAJKUNSKIH POSLOV.

 

Hotel je nekaj narediti za LJUBLJANO.

 

Ampak ne. Najde se nek qrčev odbor bližnjih stanovalcev, ki jih sedaj moti vse in še več.

 

Moti jih hrup, motijo jih zelenice, ki jih zagotovo sami ne »rihtajo«, moti jih vse.

 

Moti jih, da nekdo hoče nekaj dobrega narediti.

 

Projekt 2009 se meni zdi odličen.

 

Očitno tudi država mačeha noče nič narediti, da bi projekt uspel. Boli njih qrac. Ves ta projekt bi prinesel veliko denarja. Najprej je MOL dobil veliko denarja za zemljišče, potem država kar nekaj denarja dobi od vseh teh dovoljenj, ki jih uradniki delajo v redenem delovnem času in so za to plačani in ne razumem zakaj je potrebno še dodatno plačevati velike denarje, da sploh dobiš dovoljenje. Potem so to firme, ki bi gradile objekte in obnavljale stadione, potem so tu delavci, ki bi delali v teh firmah itd itd.

 

Država mačeha bi imela kar nekaj koristi od tega.

 

Slišati je, da je hotel JOC ustreči vsem željam bližnjih stanovalcev le da bi prišli bližje uspešnemu zaključku projekta.

 

Ampak ne! Nemogoče!

 

Očitno gre za splošno znano NEVOŠČJIVOST SLOVENCELJNEV!

 

»Samo, da sosedu krava crkne, pa bomo srečni«!

 

Je to moto uspešnosti pri nas?

 

Da nam različne gradnje diktirajo nekakšni ODBORI, v katerih očitno sodelujejo ljudje, ki nimajo v življenju početi kaj drugega kot »jebati« ljudi in poslovneže, ki želijo nekaj dobrega narediti, v glavo¨!

 

Samo poglejte si primere Igralnice v Gorici, ki je propadel zaradi nekih Odborov, pa projekt Kočevske obvoznice, ki mu nasprotujejo neki kvazi NARAVOVASTVENIKI, ki težijo s tem, da se »kao« na tistem območju nahajajo neki ptiči, ki so redki, ampak ga še niso videli. Pa projekti VETRNIC na Primorskem, ki je propadel tudi zaradi kvazi NARAVOVASTVENIKOV, ki so se »ZBALI«, da bi neki PTIČI bili ogroženi zaradi teh VETRNIC, ker bi ser lahko v te vetrnice zaletavali.

 

HALOOOO!

 

Je to še normalno? Ali lahko sploh še naredimo neki projekt v tej državi, ne da bi zadeve urejali »kvazi strokovnjaki«, ki jim je očitno cilj samo ZAJEBAVANJE DRŽAVE, oziroma ljudi, ki hočejo nekaj narediti, vložiti svoj čas in denar v dobro Slovenije.

Podobnost z resničnimi osebami in instituacijami je zgolj slučajna!