Takoj na začetku analize se lahko strinjam s Srečkom:«Sodnik je bil dober, ampak ne za nas«.

 

Bil sem besen. Najprej besen na ILIĆA, ki mu je spodrsnilo kot prvošolčku na suhem igrišču. Potem sem bil besen na splet okoliščin, da je ILIĆ padel z RAMO direktno na žogo in na koncu besen na NESPOSOBNEGA NIZOZEMSKEGA SODNIKA, ki je pokazal na belo točko.

 

SRAMOTA za sodniški ceh!

 

No pa pojdimo lepo po vrsti.

 

Seveda niso sodniki krivi, da smo iztržili samo točko proti 116. reprezentanci sveta.

 

Igra je bila na začetku všečna in vsi smo pričakovali vsaj dva ali tri gole. Res pa je, da je tudi Litva igrala antinogomet, kot toočitno počnejo vse Baltske reprezentance. Takim reprezentancam je pomembno samo, da se branijo, dobijo kakšno točko in slučajno pridejo do zadetka ob kakšnem protinapadu ali po napaki obrambe nasprotne ekipe.

 

Ne maram takaih tekem, ker je to samo eno mučenje in zato raje vidim, da naši igrajo napadalni nogomet, da se ne pomaknejo v obrambo, ker če igraš napadalni  nogomet ti ponavadi v obrambi malo šepa. V praksi to pomeni, da daš kakšen zadetek več ampak tudi dobiš  kak zadetek več.

 

No pa dosti filozofiranja.

 

V prvem polčasu smo spremljali dobro tekmo. Naši so napadali in napadali, ampak manjkal je zaključek, žoga v mreži nasprotnika.

 

Kot sem že velikokrat omenil v svojih »kavč analizah« nam manjka igralec z neko dodatno vrednostjo. Po navadi je to bil NOVA, čeprav je zelo statičen igralec, ki v kazenskem prostoru ali v njegovi bližini čaka na dobro podajo, ampak ima pa nos za gol, tako, da lahko zadane praktično iz nič.

 

Saj imamo nekaj dobrih posameznikov, kot so ILIČIĆ, BIRSA, BERIĆ in še kakšen, samo včeraj nekako niso znali do golo. Kar nekaj so »mutili«, si pripravljali žogo za strel, namesto, da bi večkrat poskušali »s prve«.

 

Ob koncu prvega polčasa smo imeli srečo, da je igralec LITVE igral z roko v kazenskem prostoru. BIRSA pa je rutinersko poslal žogo v levim kot litovskega vratarja.

 

V drugem polčasu se mi je zdelo, da je igra zelo padla. Naši so sicer nekaj napadali, ampak nekega učinka ni bilo. Enostavno niso znali oziroma zmogli zaključiti napadov.

 

Matarli so se igralci, matrali smo se mi, matral se je IVO. Lahko rečem, da je prava grozljivka poslušati IVA za komentatorskim mikrofonom. Včasih je to že prav PONIŽUJOČE, da nogomet komentira IVO, ki je bil včasih legenda, sedaj v drugih časih, pa vidimo, da nekako ne dohaja novih in svežih komentatorjev. IVO še vedno »predava« v slogu 80tih, preživetih let. Na trenutke te je njegov »govor« uspaval, ko je počasi našteval igralcem ki so se dotaknili žoge, potem pa v trenutku »EKSPLODIRAL«, ko je bil kdo v priložnosti. Priznam, da me je igra in njegov govor v drugem polčasu kar malce uspaval, ko pa je zakričal, sem skoraj padel s KAVČA.

 

V 78. Minuti pa je skedil šok, ki sem ga opisal na začetku. ILIĆ je nerodno padel v svojem kazenskem prostoru in nesrečno padel z RAMO na žogo.

 

Bedasti nizozemski sodnik je bil povsem blizu in na začudenje vseh pokazal na belo točko. SRAMOTA!

 

Litovec je rutinirano zadel in izenačil.

 

Naši so še nekaj poskušali. Namesto, da bi SREČKO že prej v igro poslal MATAVŽA, je čakal do sodnikovega podaljška. Prepričan sem, da bi bilo bolje, da bi ga poklicakl prej kot je poklical LJUBIJANKIĆA ali PEČNIKA.

 

Ampak, kot je rekel Srečko pred in po tekmi :«JEBAJTE MENE«. Hja, ne bom nič dodal.

 

Na koncu bi podal še nekaj mojih opazk pri posameznih igralcih:

 

-  HANDANOVIĆ – nimam kaj pripomniti. Nimam pripomb. Enajstmetrovka je bila neubranljiva. Odlično je opravil svoje delo!

-  STRUNA Dokaj dobra igra, samo malo preveč je poskušal s streli z 30 ali več metrov, ki so bili popolnoma nenevarni.

-   ILIĆ – Do 78.minute delo opravljeno korektno ampak me je pa »razpizdil«, ko je neumno in nerodno padel v kazenskem prostoru in padel z ramo na žogo. Jezen sem samo zaradi padca. Neumni sodnik pa je privoščljivo piskal penal, ki ga ni bilo in ob padcun je bilo nemogoče se izogniti žogi. Bil je zgoolj slučaj, da je padel ravno na žogo. Sodnik: če padeš z ramo na žogo to ni penal!!!

-    CESAR – kajzer kot kajzer. Delo korektno opravljeno, se je pa po njegovi podaji v prazno pred kazenskim prostorom Litve, ki jo je prestregel litovski nogometaš pričela akcija za gol Litovcev.

-   JOKIĆ – nič posebnega. Obramba je delala dobro, pa tudi kakšna dobra podaja bi se našla.

-   KURTIĆ – dobro igral, večkrat poskušal streljati, ampak je preveč kompliciral in si »naštimaval« žogo za strel.

-   KRHIN – na začetku tekme ga je bilo veliko videti, potem pa se mi je zdelo, da je kar izginil. Sploh ga nisem več dosti opazil. Ni bilo nekih napak, ni pa bilo tudi nekega viška. Je naša prihodnost.

-  LAZAREVIĆ – LAZO je hiter, ampak vidi se, da ni pomembna samo hitrosz. Pomembna je tehnika, Kakšen drbiling, ne pa samo zaletavost. Borec, hiter, sam ni efektnega zaključka

-   ILIČIĆ – JOJO me je razočaral. V prvem  polčasu je nekaj poslušal ampak ni bilo neke druge poteze, kar se od njega pričakuje. V drugem delu je bil tudi on praktično neviden. Čaka ga še veliko dela, da postane odličen igralec, ki bo s potezo več odločal tekme.

-   BIRSA, kot Birsa. Lahko rečem, da se je trudil, dobro odigral, samo tudi od njega se pričakuje več. Pričakujemo kakšno dobro podajo, ker večino prostih strelov in podaj iz kota strelja prav on. Rad bi videl, da bi njegove podaje zadele kakšno glavo ali nogo našega napadalca. V 55.minuti penal. Bil sem malo skeptičen ker je streljal on, pa me je v trenutku demantiral z rutiniranim strelom v levi spodnji kot litovskega vratarja.

-  BERIĆ. Trudil se je. Nekaj poskušal, ampak se je samo nekajkrat zapletel v »offsajd«. Za mene je bil v 54.minuti neupravičeno dosojen »offsajd«, ko je zadel litovski gol. Manjka kakšen njegov dribling.

 

MENJAVE:

-       LJUBIJANKIČ en strel. Ne vem zakaj ga Srečko forsira.

-     PEČNIK – skoči, dobi žogo in kolovrati z rokami in seveda sodniki piskajo roko. Dobro , da tega ne počne v obrambi v kazenskem prostoru.

-     MATAVŽ – bravo Srečko, daš ga notri v 90. minuti, tako, da ni bilo nekekga haska.

 

 

Kaj pa SREČKO?

 

Ob takih tekmah se vidi, da SREČKO vseeno, ob vseh uspehih, ki jih je dosegel z našo reprezentanco, vseeno ni neka dodatna vrednost. Žal mi je ampak že selekcija igralcev in menjave niso prave (vsaj nekatere).

 

Srečko se raje prepira z novinarji, z navijači in podaja včasih »neumne« izjave. Enostavno ne pove, da je ta pa ta kriv, raje se obregne v novinarje in na žvižge navijačev.

 

 

Ob zaključku pa lahko rečem samo to, da smo včeraj videli kaj za nas pomeni KAMPL in da nas po koncu kvalifikacij, pa če se naši uvrstijo na EP 2016 ali ne, pomladitev reprezentance s Srečkom ali brez njega.

 

Se pišemo po tekmi s San Marinom ali po tekmah v dodatnih kvalifikacij.

 

SREČNO!