Pa se je zopet pričel nov resničnostni šov. KMETIJA: NOV ZAČETEK.  Lanska uspešnica tega šova je bila zelo zanimiva, predvsem v drugi polovici in je na koncu prinesla zaslužen uspeh Denisu.

Letošnja KMETIJA pa je pokazala, da zna biti letošnja izvedba šova, po vsej verjetnosti še boljša.

Letošnji tekmovalci so lahko rečem kar zanimivi. Spadajo v različne starostne skupine, zopet imamo lezbijko, če je kakšen gey še ne vemo in po novem imamo dva para.

Ker smo gledalci takoj na začetku izvedeli, da bosta obstajali dve kmetiji in sicer ena bogata in ena revna je bilo pričakovati marsikaj.

In ta marsikaj se je zgodil že na začetku. Dva para so seveda ločili.

Že takoj se je pričel jok in stok vseh vpletenih in se vsak dan samo še stopnuje.

Maruša in Faki (Fahrudin) sta bila seveda zelo šokirana ob ločitvi, saj sta naivno pričakovala, da bosta na kmetiji skupaj jedla, pila, se družila in seveda spala.

Zadeva se je v trenutku razblinila. Oba sta bila na robu solz in preko in dobil sem občutek, da je Maruša zelo posesivna in ljubosumna ženska. Fakiju je bilo »bed«, ampak se je le nekako sprijaznil z usodo.

Še bolj intenzivna je bila druga zgodba in sicer zgodba prekmurskega para, ki ju zaradi nerazumljivega prekmurskega narečja podnaslavljajo. 

Maja je bilo ob tem, ko je izvedela, da ju bodo z Nikom ločili šokirana in lahko smo videli, da si po nekaj dneh še vedno ni opomogla, saj večino časa čepi v svojem kotu, je nezgovorna in veliko časa preživi ob ograji, ki ločuje kmetiji ter opazuje svojega Nika.

Kaj pa je skupno obema paroma?

LJUBOSUMJE!

Maruša gleda Fakija kot boga in je na začetku zelo oprezala za njim in je kmalu obelodanila, da je Faki njen partner in pika. Bognedaj, da kakšna frajla stegne prste proti njemu.  Faki je bil na začetku proti temu, da bi se izdala kot par, ampak je kmalu podlegel njenemu pritisku.

Maja je noro ljubosumna in je svoji družini takoj priznala, da je Niko njen fant in tudi Niko je popustil njenim pritiskom in svoji družini priznal, da je zaseden.

Maruša in Maja sta hiteli s priznanjem, da sta njuna para v drugi družini, da seveda ne bi kdo stegoval prste po njiju.

Seveda je za oba fanta to velik pritisk, ker bog ne daj, da bi kakšno drugo žensko sploh pogledala, se z njimi intenzivno pogovarjala ali se kaj pohecala.

No Maruša se je dokaj hitro umirila in  se je sprijaznila s takšnim stanjem. Po nekaj dneh ni več potočila solz in življenje gre naprej. Ljubosumje seveda ostaja in Fakiju vsake toliko časa navrže kakšno moralko, da se ne bi preveč družil s puncami.

Povsem druga zgodba pa je Maja. Maja je NORO LJUBOSUMNA in sprašujem se, kako to, da se je sploh prijavila v ta resničnostni šov. Naivno je bilo namreč pričakovati, da bodo zadeve tako enostavne in sicer, da bosta oba para lepo skupaj preživljala čas na Kmetiji.

Punca je že na meji bolestne ljubosumnosti, saj nenehno joka in moralizira Niku, da ne bi slučajno kakšno drugo punco samo pogledal.

Ali se punca ne zaveda, da s tem še bolj odriva Nika in ga enostavno žene drugi v naročje.

Sam sem imel zelo ljubosumno žene, o čemer sem pisal lani v zapisu : http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/112554/ljubosumje .

S tako ljubosumnim človekom je blazno težko živeti in slej ko prej se veza ne obnese, mnogokrat pa se celo tragično konča (predvsem pri ljubosumnih moških).

Zakaj so nekateri bolj in nekateri manj ljubosumni?

Moje mnenje je, da so ljubosumni ljudje premalo SAMOZAVESTNI.

Pa, da ne bo pomote, govorim o pretiranem, skoraj bolestnem ljubosumju, ki ga opažam pri Maji.

To njeno ljubosumje je zelo hudo predvsem za njo samo. To ljubosumje jo razžira. Kar naprej joče, se umika stikom, ne govori in vprašanje je, če ponoči sploh kaj spi.

To je zelo hudo! Hudo je tudi za njenega fanta Nika, ker ob ljubosumni punci zelo težko shaja in se seveda s tem tudi obremenjuje in se ne more sprostiti.

Zadeva zna biti še zelo težka in zanimiva, ker tudi, če gre ona ali če gre on domov bo še huje. Če bo šla namreč Maja domov ne bo vedela kaj se dogaja na kmetiji, če pa bo šel Niko, pa ne bo vedela kaj so dogaja doma in zna potem pobrati šila in kopita in pobegniti domov.

Bomo videli!

Pa še to. Lahko rečem, da ne pišem kar v tri dni in sem občutil tako ljubosumje več kot 20 let in lahko rečem, da mi je kar hudo za Nika, ker je še zelo mlad fant in ker je punca tako ljubosumna in se bo ljubosumje z leti samo še stopnjevalo!

Bog pomagaj njemu in njej!