Spet je na tapeti naša Velika RTV Slovenija, za katero smo prisiljeni vsak mesec, vsi, ki s(m)o priklopljeni na električno omrežje, plačevati prispevek za »ŠIRJENJE MEGLE« in za »gledanje« in »poslušanje« tistega, kar nam v večini ni všeč.

 

Že nekaj let lahko vemo, da je državna RTV bolj sama sebi namen, kot pa nam, državljanom Slovenije, ki plačujemo RTV prispevek. Če računamo, da je v Sloveniji okrog 900.000 gospodinjstev, lahko izračunamo, da samo iz prispevkov RTV naročnine vsak mesec »naberejo« najmanj 10 mio EUR. Kam gre ta denar ob takem bednem programu na vseh treh TV in radijskih postajah vedo le odgovorni.

 

Povod za moje ponovno pisanje o naši SUPER NACIONALKI je seveda torkova nogometna tekma kvalifikacij za nogometno ligo prvakov med NK Maribor in NK Astane iz Kazahstana.

 

Sem strastni navijač ljubljanske Olimpije, ampak mednarodne tekme slovenskih klubov si kdaj pa kdaj tudi ogledam v živo in tako je bilo tudi ta Torek.

 

Moram reči, da niti nisem vedel ali je kje prenos nogometne tekme ali ne. Ko pa sem pogledal novice na internetnih portalih RTVSLO, Žurnala 24 in 24ur sem iz komentarjev jeznih komentatorjev spoznal, da prenosa tekme pač ni nikje.

 

Prenosa ni bilo niti na RTV Slovenija, niti na Kanalu A, za katerega sem zasledil, da naj bi letos imel pravice za vse nogometno ligo prvakov in tudi za Evropsko nogometno ligo.

 

Kljub temu, da gre za kvalifikacije za Evropsko nogometno ligo in naprej za Ligo prvakov, državljani Slovenije nismo bili deležni užitkov ob TV prenosu nogometne tekme (na Valu 202 je bil radijski prenos). Moramo vedeti, da gre za klub, ki je lani igral v Ligi Prvakov in si je nedvomno zaslužil, da bi vsa slovenska gospodinjstva uživala v nogometni tekmi.

 

Po pisanju Žurnala24 je mariborski nogometni kljub za pravice prenosa zahteval skromnih 15.000 EUR in če primerjamo, koliko nas je stal prenos neke Evrovizije, se lahko samo zamislimo. Pa če pogledamo koliko je neumnih oddaj, katerih namen je samo propagiranje nekih »zvezdnic« ali »zvezdnikov«, ki jih ljudje kam hitro »skužijo«, tako, da je gledanost teh Oddaj minimalna.

 

Prepričan sem, da bi si včerajšnjo nogometno tekmo ogledalo kar lepo število državljanov Slovenije, plačnikov RTV prispevka.

 

Lahko pa rečem, da pa je mariborski župan pretiraval s svojim komentarjem in s svojim pismom odgovorni urednici RTV Slovenija vsaj v zadnjem delu s svojimi navijaškimi parolami.

 

Prav je, da je direktorico javnega zavoda opozoril, da ljudje le nismo neumni in da to ni neka privatna »firma«, kjer lahko direktor počne kar si želi.

 

Vseeno pa je to pismo izgledalo malo navijaško in s tem tudi nabiranje poceni volilnih točk.

 

Mislim, da je potrebno odgovorne na javni televiziji opozoriti, da to ni njihov peskovnik in da tu ne smejo prevladovati samo neki zasebni interesi. Gre za javni interes vseh prebivalcev Republike Slovenije, pa naj si bo to prenos mednarodnih nogometnih tekem Maribora, Olimpije, Kopra, Domžal ali kakšne druge naše ekipe.

 

Sicer pa močno dvomim, da bo to pismo kaj zaleglo, ker očitno vodilni na naši nacionalki »furajo« svoje naprej.

 

Tudi danes pa lahko zaman pričakujemo primorski spektakel med Koprom in velikim Splitskim Hajdukom. Prenos te tekme na HRT zagotovo bo.

mike1968 - NOGOMET IN NAŠA RTV

Spet je na tapeti naša Velika RTV Slovenija, za katero smo prisiljeni vsak mes