Koga imajo za norca Grki  oziroma njihovi voditelji? To vprašanje se mi pojavlja že zadnja dva oziroma tri tedne.

 

Izhajal bom iz dveh meni poznanih življenjskih zgodb.

 

Moja bivša ženska, s katero sem preživel dobro leto, potem ko sem se odselil od bivše žene svojemu bivšemu partnerju posodila denar. Nikoli mi ni povedala za kakšno vsoto je šlo pri tem posojilu.  Rekla mi je samo, da je bilo tega posojila za približno ceno enega avtomobila. Po tem sem sklepal, da je šlo za vsaj 20.000 EUR.

 

Ker sta bila takrat v zvezi nekje dobro leto in pol sta pogodbo o posojilu napisala na list papirja in ga podpisala. Seveda je šlo za zaupanje med partnerjema in zato ni bila pogodba notarsko overjena.

 

Zadeva se je zapletla, ko sta šla narazen.

 

Seveda je posojilojemalec obljubil, da bi posojilo vrnil v najkrajšem možnem času.

 

Najkrajši možni čas pa se je pričel vleči, ko se je bližal čas plačila. Pričele so se obljube, da denar dobi čez en teden. Potem je teden minil, pa je tik pred zdajci prišel nov datum poplačila dolga, se pravi spet čez en teden.

 

Zadeva se je zavlekla. Vsak drugi dan ji je bivši partner obljubljal denar. Vedno enaki izgovori, smsi kot so :«jutri bo denar ob 12ih«, pa spet čez dva dni ti prinesem denar«, potem zopet v slogu : »jutri ob 12ih« in potem ko ga je poklicala ob 12ih kje je z denarjem ji je odvrnil »sem bil na banki, pa mi niso hoteli dati denarja, čeprav je včeraj prišel na moj TRR«.

 

Zadeva se nikoli ni končala, oziroma se je končala tragično s strani posojilojemalca, ki si je zaradi očitno velikih dolgov, ki si jih je nakopal tudi pri drugih upnikih, sam vzel

življenje.

 

Bivša se je tako obrisala pod nosom.

 

Podobna zgodba je doletela tudi mojo bivšo poročeno ljubico, ki je svojemu znancu, s katerim je prav tako nasadila rogove svojemu možu, na lepe oči posodila jurja.

 

Denarja po dveh letih še vedno ni videla. Odvijala se je podobna zgodba, kot v prvem primeru. Obljube, obljube, obljube…

 

Spomnil sem se še tretjega primera. Moja bivša ljubica in sedaj moja dobra prijateljica je po ločitvi dobila izplačano polovico kupnine za stanovanje, katerega lastnika sta bila z bivši možem.

 

Sosed in njegova žena sta izvohala, da je dobila denar in po nekaj mesečnem intenzivnem druženju je padla prošnja za posojilo cca 10.000 EUR. Ona kot dobra dušica je denar posodila in podpisali so pogodbo, ki so jo overovili pri Notarju.

 

Ko je prišel čas poplačila dolga, so seveda nastale težave. Najprej veliki prijatelji, na koncu veliki sovražniki.

 

Prijateljica se ni dala in je zadevo prijavila Policiji in na Sodišču dobila tožbo in izvržbo. Ker je posojilojemalec in goljuf brez službe in prihodkov, bo do svojega denarja težko prišla.

 

Seveda se ob tem lahko vprašamo kakšno povezavo ima to z Grčijo?

 

Absolutno povezavo.

 

Gospodje Grki so si lepo sposodili ogromne količine denarja, vrnili pa ga ne bi.

 

Ko ob novicah v zvezi Grčije berem, kakšno veliko podporo imajo Grki pri nas, tako s strani posameznikov, raznih politikov in novinarjev se sprašujem : »KDO JE TU NOR?«

 

Ljudje božji, Grki nas imajo za norca!!!

 

Njihovi upokojenci imajo za 25% večje pokojnine kot pri nas. Imajo boljše plače, imajo polno dodatkov pri plači, kot npr. eden izmed najbizarnejših, za pravočasen prihod v službo.

 

Sposodijo si denar zato, da bi še naprej živeli tako kot so prej. Imajo samo turizem in ladjarstvo.

 

Je to POŠTENO?

 

Si sposoditi denar in ga ne vrniti!

 

Kako bi vi podporniki upornih Grkov gledali na to, če bi si nekdo od vas sposodil denar, potem, pa bi ta posojilojemalec doma s svojo družino glasoval za to, da vam ne vrne denarja?

 

Bi jih še naprej podpirali???

 

Vlada zdajšnjega predsednika Barkibe je vehementno posodila NAŠ DENAR, Grčiji in smatram, da so oni popolnoma odgovorni, da smo posodili denar nekomu, za katerega samo gluh, nem in slep bi verjel, da ga bodo vrnili.

 

Berem in se čudim tem PODPORNIKOM GRČIJE. Očitno še nikoli niso prišli v tako situacijo, da bi posodili denar in jim ga potem nekdo ne bi hotel vrniti.

Ali so za vas GRKI res ZMAGOVALCI samo za to, ker nočejo vrniti denarja, pa čeprav gre za nemške in francoske banke?

Ali smo mi NORCI, ker varčujemo že 5 let in bi še kar varčevali, ali bi bilo bolje, da bi si od TROJKE sposodili denar in ga ne bi hoteli vrniti tako kot Grki?

 

Najbolje, da si še jaz sposodim denar pri nekomu, si kupim nov avto in denarja nikoli ne vrnem! Še najbolje da od nekoga, ki podpira Grke!

mike1968 - KOGA IMATE ZA NORCA?

Koga imajo za norca Grki  oziroma njihovi voditelji? To vprašanje se mi p