Kaj naj človek pametnega pove o še enem ponesrečenem nastopu slovenske nogometne reprezentance? Seveda bodo mnogi komentirali v slogu, da ni sramotno izgubiti z Angleži. Ja seveda ni, lahko pa bi bilo mnogo drugače.

 

Vsi zvesti navijači smo bili po prvem polčasu navdušeni, potem v drugem polčasu po izenačenju in kasneje po vodstvu Anglije razočarani, po našem izenačenju zopet EVFORIČNI in na koncu po tretjem golu v naši mreži zopet RAZOČARANI in JEZNI.

 

Mislim, da imamo mnogi izmed nas že poln qrac Srečkotovih izgovorov in njegovih izjav v slogu: »Ali sploh veste proti komu igramo?« ali »Mi se ne moremo kosati z neko Anglijo, Švico ali s katero drugo boljšo reprezentanco«.

 

Pa je to res ali je to samo izgovor, predvsem pred tekmo, če izgubimo oziroma, da naj navijači ne pričakujemo preveč?

 

Navijači vedno pričakujemo VEČ ali PREVEČ, ker pač navijamo za svoje moštvo, pa tudi, če je na papirju jasno, da smo, vsaj novinarji po navadi radi primerjajo vrednosti in zaslužke posameznih igralcev, mnogo cenejši, ampak ni rečeno, da smo toliko slabši.

 

Cene nogometašev so pač relativna stvar. Za mene itak večina nogometašev zasluži mnogo preveč. Pa ne samo nogometašev, tu so še košarkarji, hokejisti, tenisači in ostali. 

 

Pa v tem primeru ne gre za to, da bi bil komu »fovš«. Enostavno brcanje žoge ali metanje na koš, ali odbijanje žogice na drugo stran mreže ni toliko vredno.

 

Ampak pustimo to.

 

Srečko je že po prijateljskih tekmah Slovenije z Kanado in Alžirijo v letu 2014 napovedoval, da bo potrebna kakšna prevetritev v slovenski nogometni reprezentanci, ker očitno nekateri niso dorasli igranju za reprezentanco.

 

No po dobrem letu lahko rečemo, da se kaj pametnega ni zgodilo. Ni nobene prevetritve, ni nobenih novosti.

 

Srečko »tera« svoje naprej.

 

Na kratko bom tudi jaz napravi analizo naših nogometašev, seveda po mojem skromnem videnju, kot »kavč analitik«.

 

-          HANDANOVIĆ – prva zvezda milanskega Interja nekako ne pokaže svoje prave igre oziroma obrambe v reprezentanci. Ali je krivec za kakšnega od treh golov? Hja, težko rečem. Mogoče bi se lahko kaj bolje postavil pri kakšnem golu ali šel bolj agresivno na napadalca.  Ali bi OBLAK posredoval bolje? Mogoče ja, mogoče ne. Lahko smo pa sami videli, da je bil v dresu Atletica v izvrstni formi in da ima izreden občutek za postavljanje v vratih. Mogoče pa bo moral Srečko počasi razmišljati o zamenjavi v vratih in dati več priložnosti Janu. PA SI UPA?

-          BREČKO – ne glede na to, da v Kolnu ne igra redno je upravičil vpoklic v reprezentanco. Borben kot vedno in njegove podaje imajo oči.

-          ILIĆ – ni kaj velika napisati. Vedno borben in korekten. Kaj pa MAROH? Ali je bila res taka težava, da bi prišel malo kasneje na zbor? Ali gre zopet samo za kaprico Srečkota?

-          CESAR – kajzer kot kajzer. Normalno dobro odigrana tekma, kot vedno. Ni kaj dosti pripomniti.

-          JOKIĆ – veliki osmoljenec tekme. Nesrečno izbita žoga, točno na noge Rooneya. Hja, kaj pa vem. Mogoče bi moral biti bolj odločen tudi zavoljo grobejšega prekrška.

-          MERTELJ – na začetku je bil kar v »šusu«. Se mi zdi, da je kar dobro deloval, čeprav ga nekateri na portalu glasno krizitirajo. Ne vem, nimam neke prave ocene.

-          KURTIĆ – meni je zelo všečen igralec, ki se vedno bori do zadnjega. Ima dobre podaje, dober strel ampak včasih je premalo agresiven in ne da vsega tistega, kar zmore.

-          ILIČIĆ – je mojster, je individualist, ki lahko z eno potezo odloči tekmo. Ni pa Rooney. Njegov problem je očitno fizična priprava oziroma premalo tekanja, premalo odkrivanja. Je velik talent, ampak misli, da bo moral še veliko delati, da se bo lahko primerjal z največjimi mojstri nogometa. Fizična priprava je bila slaba, zato je že v 61. minuti zapustil igrišče.

-          KAMPL – same ODLIKE. Velik borec in graditelj igre. V drugem polčasu je Srečko le prišel k pameti in ga postavil na zadnjega veznega, na mesto, ki je narejeno za KEVINA. Ko bi k pameti prišel tudi trener Borussie.

-          KIRM – kaj reči na še eno FARSO Srečkota. Kaj reči na to, da je (skoraj) najbolj forsiran nogometaš v slovenski nogometni reprezentanci? Nič. Statistika pove svoje. V trinajstih (13) letih igranja nogometa od slovenske lige do nazadnje ciprske lige je dal reci in piši 48 golov. V zadnjih treh (3) letih pa le 5.  Ni kaj dodati. Človek se samo vpraša, kaj za vraga se skriva z vsem tem?

-          NOVAKOVIĆ – NOVA – priznam, da sem tik pred njegovim včerajšnjih golom v družbi komentiral, da nekako ni več dovolj dober za reprezentanco oziroma, da mora podajalec podati žogo NOVI direktno na glavo ali na nogo. Hvala bogu me je z golom demantiral, ko je rutinirano premagal Harta. Ampak še vedno ostajam pri svojem. NOVA je prepočasen in to je njegov bistven problem, ker ima izvrstno intuicijo za gol. Če bi bil hitrejši in če bi znal narediti kak dribling, bi bil pa res CAR.

 

Zamenjave:

 

-          BIRSA – Srečko očitno tudi ne more brez Birse. Kaj naj rečem? Imel je svoje trenutke v Milanu, pa kdaj pa kdaj v reprezentanci, ampak za veznega igralca, včasih napadalca je to absolutno premalo. Zadnji dve leti je v Milanu in v Chievu dal le 2 gola in tudi zelo neredno igra pri nekem Chievu. Ampak za reprezentanco je pa OK. A ne Srečko? Se mi zdi, da ima tako kot KIRMA abonirano mesto v reprezentanci.

-          PEČNIK – ko je vstopil sem bil v velikih dvomih, kaj lahko naredi igralec II. japonske lige, ampak me je tudi on, tako kot NOVA, demantiral. Dosegel je lep gol, po brezhibni podaji JOKIĆA točno na glavo. Ima nos za gol in ni kaj dodati.

-          LAZAREVIĆ – ko sem pričakoval, da bo Srečko končno poslal v igro vročega BERIĆA, pa smo navijači doživeli hladen tuš. Saj ne gre za to, da je LAZO slab igralec, daleč od tega, ampak moje mnenje je, da bi Srečko v igor moral poslati golgeterja BERIČA. Ampak že mnogo prej.

 

To je bil moj OSEBNI AMATERSKI POGLED  na slovenske nogometne igralce, ki so bili aktivni udeleženci včerajšnje tekme z Anglijo.

 

V bistvu ni bilo tako slabo. Lahko pa bi bilo mnogo bolje.

 

Še enkrat naj povem, da so se vsi borili kolikor je bilo pač v njihovi moči in kakovosti in za to VSAKA ČAST!

 

Srečko pa bo pač moral, po zaključku kvalifikacij ali že prej resno razmišljati o pomladitvi reprezentance oziroma po iskanju drugih rešitev.

 

 

Vsaj tako je napovedoval ne dolg nazaj.

 

Za to pa moraš imeti JAJCA. Pa jih Srečko IMA???

 

Mogoče bo po Srečkovi dobi končno čas za kakšnega tujega strokovnjaka, kjer ne bo takšnih in drugačnih simpatij, oziroma kjer bo največjo vlogo imela kakovost nogometašev.

 

Vzemimo si samo primer ROKOMETAŠEV oziroma slovenske rokometne reprezentance. S prihodom legende jugoslovanskega rokometa Veselina VUJOVIĆA se stvari spreminjajo na bolje in nihče ni več ABONIRAN. Tudi ZORMAN ne – ta ki nas je ozmerjal s KAVČARJI.

 

SREČNO SREČKO!!!

mike1968 - NOGOMET SLO:ANG - KAVČ ANALIZA IV.

Kaj naj človek pametnega pove o še enem ponesrečenem nastopu slovenske nogom