Pa sem se moral, hočeš ali nočeš, zopet odzvati v zvezi naše Velike RTV Slovenija, za katero smo prisiljeni vsak mesec, vsi, ki s(m)o priklopljeni na električno omrežje, plačevati prispevek za »ŠIRJENJE MEGLE« in za »gledanje« in »poslušanje« tistega, kar nam v večini ni všeč.

 

No ne rečem, da se ne najde tudi kakšna dobra, predvsem dokumentarna oddaja, ki pa po navadi ni domač proizvod, temveč je uvožen izdelek.

 

Tudi ne rečem, da si včasih ne pogledam kakšnega Dnevnika, oziroma Odmevov, ampak sedaj že nekaj časa vsaj poskušam ne spremljati Dnevnikov oziroma Poročil, ker je preveč politike, kar me skoraj vedno navda z jezo in nezadovoljstvom.

 

Včasih je bila tudi še kakšna dobra slovenska razvedrilna Oddaja. Zadnja med njimi je bila »MOJA SLOVENIJA« z Mariom v glavni vlogi. Res je bila dobra oddaja in z mojo partnerko sva si je zelo rada ogledala. Na žalost je ni več, nadomestila pa jo je vsaj meni »neumna« Oddaja »Ne se hecat« s Kobalom in bivšo Miss v glavnih vlogah. Se bom kar vzdržal komentarja, ampak mene je odgnala že bivša Miss, ki ne zna drugega kot, da se afna in spakuje ter dela nekakšne grimase po TV. 

 

Potem pa mi na RTV Slovenija ostane le še ŠPORT. Edino kar je bilo včasih vrednega za pogledati.

 

Vendar kaj pa nam je od ŠPORTA sploh še ostalo na RTV Slovenija?

 

Gledamo lahko II. razredni NOGOMET. Našo vaško ligo, pa II. evropsko ligo, kjer niti nimamo svojih predstavnikov. Vse ostale dobre in hude lige, kot so Bundessliga, Premier liga ali Španska La Liga in da ne pozabim še Serie A, nam na RTV Slovenija niso dosegljive.  Spremljamo jih lahko samo na komercialnih TV postajah, če smo seveda na njih naročeni. Da sploh ne omenjam LIGO PRVAKOV, ki jo lahko pogledamo vsaj na PLANET TV (vsako drugo tekmo).

 

Potem imamo tu še KOŠARKO. Kdaj smo nazadnje spremljali UNION OLIMPIJO v kakšnem Evropskem pokalu? Kje je že EVROLIGA?  Ne pomnimo. Lahko si ogledamo le kakšne tekme SLOVENSKEGA POKALA, Liga ABA pa je zopet na komercialni TV.  No pa EVROPSKO in SVETOVNO PRVENSTVO je še na RTV Slovenija. To je še edina svetla točka vsaj glede KOŠARKE.

 

ROKOMET. Lige prvakov že davno več ne gledamo na RTV Slovenija, gledamo le kakšno tekmo SLOVENSKEGA POKALA in tekme REPREZENTANCE v kvalifikacijah in na SVETOVNIH in EVROPSKIH PRVENSTVIH.

 

Zimski športi pa so vendarle še vedno doma na RTV Slovenija, pa atletika tudi, potem je tu še KOLESARSTVO, ODBOJKA, GIMNASTIKA, pa OLIMPIJADE, FORMULA 1, potem pa se počasi  že ZAKLJUČUJE.

 

Seveda me je najbolj razjezilodejstvo, da od danes naprej NE BOMO mogli spremljati naše RISE na SVETOVNEM PRVENSTVU SKUPINE A v HOKEJU naLEDU.

 

Prav z veseljem smo spremljali NAŠE RISE na OLIMPIJADI v Sočiju 2014. Veliko veselja so nam prinesli v naše domove, da ne  pozabim tudi našega DR. STARETA, ki nas je razveseljeval in nasmejal s svojimi hudomušnimi komentarji.

 

Žalosten sem, ker ne najdejo sredstev za prenos naših RISOV. Prepričan sem, da bi jih ceneje prišlo, da bi prenašali HOKEJ SKUPINE A, kot pa jih stanejo prenosi FORMULE 1, ki jo skoraj nihče več ne gleda.

 

Kdaj bo prišlo do kakšnega preloma v miselnosti vodilnih na RTV Slovenija. Naj se končno določijo prioritete ŠPORTNIH PRENOSOV.

 

Prepričan sem, da če bi pri nekaterih prenosih, kot je npr. današnji prenos SP v Ritmični gimnastiki, drugorazredna evropska nogometna liga in pri še kakšnih drugih, za nas ne toliko pomembnih prenosih, privarčevali sredstva, bi lahko prenašali tudi, vsaj tekme NAŠIH RISOV s SP SKUPINE A.

 

RISI,  KAVČARJI SMO Z VAMI!!!

Vsaka podobnost z resničnimi osebami in ustanovami je zgolj naključna :)

mike1968 - HOKEJ IN NAŠA RTV SLOVENIJA

Pa sem se moral, hočeš ali nočeš, zopet odzvati v zvezi naše Velike RTV Sl