Ali veste da smo imeli v bivši Jugoslaviji praznik DAN ZMAGE? Sicer ni bil dela prost dan, ampak vseeno. Zakaj tega praznika nimamo tudi v Republiki Sloveniji? Kdo ga je ukinil oziroma kdo ga »ni predlagal«?

(Vir:  http://sl.wikipedia.org/wiki/Dan_zmage_%28SFRJ%29 )

 

Saj smo bili na strani ZMAGOVALCEV II. svetovne vojne, no vsaj nekateri. Seveda so se pred časom pojavila tudi vprašanja kaj je bilo s Hrvati? Je bila Hrvaška na strani ZMAGOVALCEV ali PORAŽENCEV? Neodvisna država Hrvaška (NDH), ki jo je vodil ustaški poveljnik Ante Pavelić zagotovo ne. Ker pa je bila potem del oziroma Socialistična Republika Hrvaška naj bi bila tudi med ZMAGOVALCI II. svetovne vojne.

 

Citiram :

»Ko so leta 1941 Nemci okupirali Jugoslavijo, je mnogo Hrvatov videlo v tem osvoboditev po dolgem obdobju zatiranja. Nemci in Italijani so se strinjali glede formiranja Neodvisne države Hrvaške s fašistično vlado. Meje te države so vključevale Hrvaško, Bosno in Hercegovino in Srem.

Hrvaški fašisti so nemudoma sprejeli Nűrnberške zakone in pričeli z zatiranjem in preganjanjem Judov in Srbov. V istem času so srbski ekstremisti, četniki, pričeli z množičnimi poboji hrvaške in bosenske populacije.

V maju 1941 je bila blizu Siska ustanovljena prva hrvaška antifašistična partizanska skupina, za katero je kmalu izvedela fašistična vlada in tako ugotovila, da ima le malo vpliva na prebivalstvo, saj je bilo le to večinoma na strani antifaštistov. Kljub temu pa so bile ob začetku vojne partizanske skupine politično nehomogene in komunisti so jih kmalu dobili pod svoj nadzor.

Leta 1943 so hrvaški partizani ustanovili antifašistični parlament, ki je združeval Istro s Hrvaško. Po zmagi nad fašisti je to postal tudi uradni parlament, meje Hrvaške pa so bile na novo oblikovane. Ob meji z Bosno in Hercegovino je obveljala že dve stoletji stara mejna črta, meja s Srbijo pa je bila oblikovana skladno z nacionalno večino v regiji Srem.

Hrvaška je dobila tudi provinco Baranjo z večinoma hrvaško populacijo ter že omenjeno Istro«.

(Vir:  http://sl.wikipedia.org/wiki/Hrva%C5%A1ka )

 

Letos ZMAGOVALCI 9. MAJA praznujemo 70. obletnico DNEVA ZMAGE. Poraženci pa DAN PORAZA.

 

Največja PARADA se bo odvijala v MOSKVI, kjer bodo zagotovo poskrbeli tudi za VREME, tako kot pred leti.

 

Na parado so povabljeni vsi največji voditelji sveta, tudi poraženci (Angela Merkel-NEMČIJA). Na paradi bodo RUSI, tako kot ponavadi na takih paradah, predstavili svojo PONOS, svojo vojaško industrijo, svoje najnovejše izdelke vojne industrije. Ponosni RUSKI vojaki bodo strumno maširali z milimetrsko natančnostjo in usklajenostjo.

 

Seveda bodo tudi malo provocirali. Poleg RUSKE vojske bodo zraven, sedaj tudi ruski vojaki s Krima, ki so ga pred meseci zavzeli oziroma odvzeli Ukrajini.

 

In sedaj naj bi bili ravno ti predstavniki »KRIMSKE VOJSKE« razlog, da se večina največjih svetovnih voditeljev ne bo udeležila PARADE.

 

Tako ZDA, kot Velika Britanija, Francija in Nemčija bodo na PARADO poslale samo »drugorazredne« predstavnike (Veleposlaniki in podobno), le Angela Merkel bo v Moskvo prišla šele naslednji dan.

 

Seveda smo tudi MI, oziroma naši »voditelji« podlegli pritiskom ZDA in Evropske Unije in se po domače rečeno »USRALI«. Menda je naša »BARBIKA« kar nekaj časa okleval ali bi šel ali ne bi šel,  čeprav je tako CINCANJE bolj značilno za našega PM.

 

No na koncu je le podlegel in na veliko veselje našega najbolj znanega »UPOKOJENCA«, le zavrnil odhod na PARADO in namesto sebe, na PARADO poslal »UPOKOJENCA«.

 

Zakaj smo zopet podlegli? Zakaj nimamo svojega JAZA? Kaj je narobe z »našimi« politiki? Ali res nihče več nima jajc?

 

Kaj nam pa morejo ZDA, in EVROPSKA UNIJA?

 

NIČ.    NIČ NAM NE MOREJO.

 

Gre za praznovanje DNEVA ZMAGE NAD NACIZMOM in FAŠIZMOM.

 

Samo to je pomembno!!!

 

Res je, da je PUTIN samodržec, ampak to sedaj ne bo pomembno. Pomemben je DAN ZMAGE!

 

Slovenci smo SLOVANI. SLOVANI po krvi, po rodu, po duši.

 

Pa še nekaj me zanima. Kdo vse bo pri nas v Sloveniji praznoval DAN ZMAGE?

 

Ja nekateri jo zagotovo bomo, prepričan sem, da več kot 70% državljanov Slovenije. S ponosom bomo dvignili ZASTAVE, naše SLOVENSKE ZASTAVE.

 

Kaj pa ostali? PORAŽENCI! 

 

Najbrž bo pri njih visela ČRNA ZASTAVA in da se nobeden od njih (saj vemo kdo so) ne bo 9. Maja pojavil na Prešernovem trgu, ko bo zapel PARTIZANSKI PEVSKI ZBOR. 

 

Raje so bodo poskrili v SVOJE ČRNE LUKNJE!

mike1968 - DAN ZMAGE - MOSKVA - PARADA - PUTIN - BARBIKA

Ali veste da smo imeli v bivši Jugoslaviji praznik DAN ZMAGE? Sicer ni bil del