Članek
Bo Inbox zamenjal Gmail?
Objavljeno Jan 08, 2016

Bo Inbox zamenjal Gmail?    torek, 5. januar 2016 @ 22:31 CET
Uporabnik: Sonce

Je tudi vas ob prijavi v Gmail račun pričakalo sporočilo, s katerim so vas želeli preusmeriti v Inbox? Google namreč ponuja možnost zamenjave Gmaila z Inboxom, če tega ne želite, pa lahko omenjeno ponudbo preprosto zavrnete.

Na domeni Gmail.com se trenutno dogaja nekaj zelo zanimivega, piše Forbes. Google je namreč začel svoje uporabnike obveščati o svojem poskusnem ''predalu Inbox by Gmail''. Ko se uporabnik prijavi v svoj račun, se mu prikaže sporočilo, kjer je zapisano: ''Hvala, da preizkušate Inbox! Da bi bilo lažje, smo nadgradili Gmail, da vas preusmeri sem.''

Povedano v termu URL to pomeni, da samostojni naslov inbox.google.com v beta verziji izgine in se pojavi Inbox na gmail.com. Dobra novica je, da uporabnik, ki ne želi, da Inbox zamenja Gmail, preprosto izklopi ponujeno možnost, kar oba servisa vrne v njuno namensko domeno.

Uporabniki Inboxa poročajo, da je Google s svojo preusmeritvijo začel že pred časom. Pred meseci je obvestil manjšo skupino uporabnikov, njihov odziv pa je bil očitno pozitiven, zato so se zdaj odločili, da možnost ponudijo širšemu krogu uporabnikov.

Se pa pri tem pojavi resno vprašanje – je to začetek konca Gmaila? Strokovnjaki menijo, da je realnost nekje vmes.

Google želi namreč zamenjati enajst let staro storitev, ki jo je uporabljalo več kot 900 milijonov ljudi. Inbox pa naj bi uporabnikom podatkov ponudil širši nabor inteligentnih samodejnih funkcij (vključno s prepoznavo fotografij, vstopnic, opomnikov in še veliko več).

Možnost vrnitve iz ene možnosti na drugo se lahko izvede tudi v Nastavitvah, prav tako pa je tudi v Inboxu bližnjica ''nazaj na Gmail'', za vse tiste, ki obžalujejo svojo odločitev in želijo iz Inboxa nazaj na Gmail.