Članek
UDBA
Objavljeno Apr 07, 2015

A je kdo zasledil kaj podobnega ?
delim :
________________________________________________________
"....... V soboto sem se spotoma, da natočim gorivo in kupim časopid Delo, kjer je bila napovedana objava, v pismih bralcev s strani Andreja Šiškota in Janeza J. Švanjcerja glede protiodgovora protislovenskemu krogu plačancev, ki delujejo proti slovenski zgodovini potom srbskega kroga SAZU.
Ustavil sem se na bencinski črpalki MOL v Rožni dolini pri Gorici in vprašal za časopis Delo, sobotno izdajo, ker ga ni bilo na prodajnih policah.
Prodajalka mi je zmedeno odgovorila, da ga ni, ker so ga že spravili v predalnik za vrnitev naklade. Sem se začudil, kako to, saj je sobota in velja naklada do ponedeljka in mi je rekla prodajalka, da je bil tak ukaz nadrejenih, da se ga po potrebi skrije, ni pa vedela zakaj.
Obenem mi je zatrdila, da so zjutraj takoj prodali nekaj izvodov in je nato prišel ukaz nadrejenih, da se ostale zavrne, skrije pred oči prodajalcev in shrani v predal za zavrnitev pošiljke.
Popizdil sem in zahteval, naj mi takoj proda en izvod in ostale da na prodajno polico, kar je zmedeno tudi storila in povedala, da tudi sama ne ve kaj se dogaja, ker takega ukaza v svoji karijeri ni še bila deležna.
Po tem sem tudi sam dobil upravičen občutek, da gre za resno stvar, saj je na tak način vselej delovala protislovenska protiobveščevalna služba, srbska KOS, ki gospodari v slovenskem podtalju.
Pokojni zgodovinar, dr. Šavli mi je zmeraj govoril o tem, kako je Udba, oziroma srbska KOS, ko se je šlo za kakšno pomembnejšo objavo v zvezi s slovensko etnogenezo, takoj poskrbela, da so izvodi bili takoj umaknjeni ali pa na šus pokupljeni s strani teh protislovenskih zaupnikov, da ljudje ne bi brali resnice, ki sovražnike slovenstva boli... In to se je spet očitno potrdilo."
_________________