Članek
VOL-ivec
Objavljeno Apr 12, 2018

VOLItve so za vole
Član parlamenta hodi po cesti, zadene ga tovornjak in ubije. Njegova duša gre v nebesa, kjer se pred vhodom sreča s Sv. Petrom.
"Dobrodošel v nebesa!" reče Sv. Peter, "Preden te nastanim, hm, zgleda, da imamo problem. Zelo poredko se znajdejo tukaj visoki relativno dobri funkcionarji tako, da ne vemo kaj bi s tabo."
"Ti .. samo spusti me noter. Ne bo problema." Se odreže politik. 
"Če bi smel, bi te spustil. Se pa moram držat navodil od zgoraj. Predpis za take modele pa pravi, da moraš preživet en dan v peklu, en dan v nebesih. Nato se boš sam odločil kje boš preživel večnost."
"Že že, ampak jaz sem se odločil, da bi šel v nebesa." 
"Žal, predpisi so predpisi .. najprej si oglej situacijo, potem se pa odloči."

In sv. Peter ga pospremi do dvigala, s katerim se član parlamenta spusti dol .. dol in dol do pekla.

Vrata se odprejo in poslanec se znajde sredi lepo negovanega golf igrišča. Nedaleč stran so klubski prostori, pred njimi pa veliko njegovih prijateljev in drugih politikov, ki so včasih skupaj delali. Vsi so razposajeni in veseli, lepo oblečeni v večernih oblekah.  Pritekli so mu nasproti, ga pozdravili in obujali so spomine na lepe čase, ki so jih skupaj preživeli in bogateli na račun davkoplačevalcev. Odigrali so prijateljsko tekmo golfa, nato se pa gostili z jastogom in kaviarjem ter pili šampanjec. Z njimi se je zabaval tudi sam Lucifer, zelo prijeten, prijazen in večno mlad fant, plesal, pripovedoval smešnice .... Zabava je minila in prišel je čas odhoda nazaj k sv. Petru. Veselo slovo ...

Dvigalo se dviga in dviga. Ustavi se pred nebeškimi vrati, kjer ga že čaka sv. Peter.

"Zdaj pa je čas, da obiščeš Nebesa." 

Poslanec prebije naslednjih 24 ur v skupini veselih duš, premikajo se iz oblaka na oblak, igrajo na harfo in prepevajo, opazujejo živlejnje na Zemlji, komentirajo, angelci se spreletavajo med njimi, jim strežejo pijačo, hrano .... Imajo se super, tako, da tudi teh 24ur mine prehitro.

In spet se ex-parlamentarec znajde pred sv. Petrom.

"Dobro, prebil si en dan v peklu in en dan v nebesih. Zdaj pa izberi svojo večnost." reče Peter.
Poslanec malo pomisli, nato odgovori:
"Saj, res prej ne bi nikdar tako rekel. Nebesa so res čudovita, toda, mislim da mi bo bolje v peklu."
"Kakor želiš .. večno pomni - sam si izbral."

Sv. Peter ga zatem pospremi do dvigala, ki ga pošlje dol, dol, dol in dol, do pekla. Vrata dvigala se odprejo in on se znajde sredi temno sive, zapuščene pokrajine polne raznih odpadkov in smeti. Tu pa tam gori ogenj, na katerem se cverjo najhujši zločinci. Kriki trpljenja se razlegajo in režejo ušesa, črni oblaki prekrivajo nebo od obzorja do obzorja. Med to umazanijo vidi vse svoje prijatelje, kako v črne vreče nabirajo odpadke, brodijo po ogabni, sluzavi umazaniji do kolen, odrivajo ožgane, mučene od bolečin vreščeče duše ..

Lucifer se mu pridruži in ga objame čez ramena.
"Ne rrrazummmem ..." zajeclja ex-poslanec s solzami v očeh " .. včeraj sem bil tu, tukaj je bilo golf igrišče in klubska hiša, gostili smo se z jastogom in kaviarjem ter pili šampanjec, plesali in se na polno zabavali. Zdaj pa je tu puščava polna odpadkov, umazanije, groza, pošasti .. moji prijatelji so pa postali črne, obupane sence samih sebe. Zakaj? Kaj se je zgodilo?"
Lucifer ga pogleda izpod čela in s hudobnim nasmeškom razloži: 

"Predvčerajšnjim smo imeli predvolilno zborovanje, danes si pa volil."
___________
ps.: Tako zdaj veste zakaj sem z volitvami opravil za vedno.

Kdor se ne zanima za javne zadeve je IDIOT. Beseda IDIOT izhaja iz stare grčije. Idiot is a word derived from the Greek ἰδιώτης, idiōtēs ("person lacking professional skill", "a private citizen", "individual"), from ἴδιος, idios ("private", "one's own").[1] In ancient Greece, people who were not capable of engaging in the public sphere were considered "idiotes", in contrast to the public citizen, or "polites https://en.wikipedia.org/wiki/Idiot

#4, tisto ni idiotizem, ampak korupcija (ali vsaj namen).

idiotizem naroda (!!) = prenašanje vsega tega in dovoljevanje manipulacij. Lopovi so (za sebe) precej pametni in zlorabljajo umsko nedozorel narod. To je tako kot če skrbnik zlorablja umsko zaostalo mladenko. Menda se zdaj razumemo?

Idiotizem je tudi zanimanje za javne zadeve, ki so velikokrat le maska za uveljavitev lastnih, zasebnih interesov. Pardon, največkrat! Odmev na #1

Hvala za mnenje. Ampak dokler narod pristaja na to, da živi v strankokraciji in ne zna vzpostaviti demokracije ... sem mnenja, da enostavno ni sposoben dovolj aktivnega interesa za skupno dobro.