Članek
Kjer šport sreča modo! HV POLO KOLEKCIJA 2015!
Objavljeno Feb 27, 2015

STE VEDELI...?

Polo je ekipni šport, ki poteka na konjih. Cilj Igralcev je, da s pomočjo dolge palice spravijo plastično ali leseno žogico v nasprotnikov gol. Tradicionalni polo se igra z veliko hitostjo, na travniku velikosti približno 270 x 150m, vsaka ekipa pa sestoji iz 4 jahačev. Igra pola traja približno dve uri, razdeljena je na 6 časovno enako dolgih delov. Profesionalno se s polom ukvarjajo v 16 državah, trenutno pa disciplina ni olimpijska. Poletne olimpijske igre so gostile polo v letih 1900, 1908, 1920, 1924 in 1936. Tri zlate medalje so šle v roke Angležom, dve pa Argentincem.

Kaj pomenijo številke na majicah igralcev? Vsaka številka določa položaj, na katerem igra posamezni igralec.
1 - napadalec, ki ima tudi obrambno odgovornost
2 - napadalec
3 - kapetan ekipe/trener, podajalec, ima najbolj zahtevno vlogo, zato je le ta dodeljena najizkušenejšemu igralcu v ekipi
4 - obrambna odgovornost in napad proti nasprotnikovem golu


ZANIMIVOST: Najdaljša odigrana polo igra?

Kar 12 časovnih enot (standardna je 6 in traja dve uri). Tekma je bila odigrana med Roslyn in Laddie Sanford ih Hurricanes na starem Meadow Brook klubu v New Yorku.

Osnovna oblačila igralca:

  • zaščitna čelada s prepoznavnimi barvami ekipe
  • jahalni škornji
  • bele hlače
  • srajca ali majica, z ovratnikom na kateri je obvezna številka položaja igralca

Danes so t.i. polo majice z ovratniki in druga oblačila zelo priljubjena za nošenje v drugih disciplinah konjeniškega športa in v vsakdanjem življenju.

HV POLO je modna blagovna znamka, z bogato zgodovino. K oblikovanju kolekcij pristopajo s strastjo, predanostjo, ustvarjalnostjo in pogumom; lastnostmi polo igralcev, ki želijo uspeti.

Znamka je predvsem usmerjena v opremljanje jahačev in konjev, pa vendar vsaka nova kolekcija prinaša tudi oblačila, modne dodatke in obutev namenjeno ostalim priložnostim.

Sveže barve v kombinaciji s klasičnimi in polo slog dajejo vsaki kolekiji popolnoma nov videz.

Izberite si tudi vi svoj kos iz HV POLO kolekcije in s številko 3 postanite najboljši ekipni igralec pola :)