Članek
Študentsko delo Ljubljana
Objavljeno Jul 30, 2021

Študentsko delo Ljubljana so ključne besede, ki jih v spletni iskalnik najbolj pogosto vpišejo iskalci omenjenega dela v (okolici) našega glavnega mesta. Dejstvo je, da študentsko delo Ljubljana predstavlja izredno priljubljeno obliko zaposlovanja mladih v času, ko se izobražujejo (v srednji šoli ali pa na fakulteti, univerzi). Za takšno vrsto dela se mladi odločajo zaradi različnih razlogov, kot so: pridobivanje financ, delovnih izkušenj, novih poznanstev, partnerjev in še veliko več. Vsako študentsko delo Ljubljana prinese izkušnje, ki so potrebne za lažji vstop na trg dela. Zakaj te priložnosti ne bi izkoristil tudi ti?

V nadaljevanju tokratnega članka ti bomo predstavili še več informacij o tej tematiki. Če želiš izvedeti več o tem, te prijazno vabimo, da nadaljuješ z branjem.

Kakšen je strošek v primerjavi z zaposlitvijo?

Kot zanimivost naj na začetku omenimo tudi to, da je študentsko delo v primerjavi z redno zaposlitvijo precej cenejše za podjetja in obenem tudi manj davčno obremenjeno. Znano je, da so davki in drugi stroški redne zaposlitve precej višji (že od 33,74 % kolikor je obdavčeno študentsko delo) in ravno zato študentje predstavljajo tako »nelojalno« konkurenco na trgu dela mladim, ki pa niso vključeni v izobraževalni proces.

Mjob, moj študentski servis

Trg dela je v teh časih izredno dinamičen in od udeležencev na trgu zahteva vedno več spretnosti oziroma prožnosti. Zapišemo lahko, da je mogoče zaznati prevlado fleksibilnega zaposlovanja nad rednim zaposlovanjem, kar se je zgodilo precej nepričakovano. Dejstvo pa je tudi to, da je fleksibilno zaposlovanje oziroma študentsko delo Ljubljana dosti bolj razširjeno med mladimi, ki pa slabost takšne oblike zaposlovanja občutijo v smislu manjše varnosti in začasnosti.

Vloga študentskega servisa

Študentski servis je tisti, preko katerega se lahko študent ali dijak prijavi za opravljanje omenjenega dela. Za to pa je potrebno imeti veljavno napotnico, ki ti jo lahko izda zgoraj omenjeni servis. Na tem mestu ti predstavljamo študentski servis Mjob, ki ima svoje poslovalnice na različnih koncih in krajih po Sloveniji. Ena izmed njih se nahaja v Ljubljani, in sicer na naslovu: Slovenska cesta 30. Obiščeš jo lahko vsak dan od ponedeljka pa do petka, med 8. in 16. uro.

Za vse vas so dosegljivi tudi preko telefonske številke 01 24 14 520 in pa preko elektronske pošte: ljubljana@mjob.si. Zaposleni so hitro odzivni in prijazni, zato ti bodo z veseljem pomagali pri iskanju primerne zaposlitve. Vodili te bodo tudi pri včlanitvi v njihov servis in odgovorili na vsa tvoja vprašanja v povezavi s študentskim delom. Na njihovi spletni strani si lahko ogledaš tudi ugodnosti, ki so jih pripravili za vse vas. Poleg tega pa vsak dan posodabljajo velik nabor različnih študentskih del, ki so med poletjem še toliko bolj aktualna. 

Nič več ne čakaj in hitro klikni na zgornji odebeljeni napis. Že v naslednjem trenutku bodo tvoje oči usmerjene v informacije na spletni strani Mjob.