objavi na
pozareport.si

forum

#d81920
Zadnje objave
author profile
7 DNI V TEDNU

Pet, 3. jul 2020 ob 06:12

Odpri galerijo

Aleš Šabeder

Nadzorni svet Telekoma Slovenije - pod vodstvom novega prvega nadzornika Aleša Šabedra - bi moral včeraj popoldne le še potrditi prodajo Planeta TV najboljšemu ponudniku, madžarski zasebni televiziji TV2, vendar so sejo nadzornega sveta pozno zvečer ob tej točki prekinili, ker naj bi še enkrat pregledali vse ponudbe ...

... čeprav so ostali potencialni kupci - vsaj po naših informacijah - že minuli petek prejeli uradno obvestilo Telekoma Slovenije, da je kot končni kupec izbrana TV2.

Toda nadzorniki so se očitno ustrašili dveh politično motiviranih člankov o domnevni združitvi Planeta TV in Nove24TV, če bi Madžari kupili Planet TV, tezi, ki so jo najprej, tik pred začetkom včerajšnje seje nadzornega sveta Telekoma Slovenije, lansirali na MMC, spletnem portalu RTV Slovenija, potem pa ponovili še na portalu Necenzurirano in, kot rečeno, prekinili potrjevanje dogovorjenega posla, prekinjeno sejo nadzornega sveta TS pa naj bi nadaljevali "v kratkem"?!

Planet TV je sicer od 1. julija dalje nelikvidno podjetje, in če ga na Telekomu Slovenije ne bodo prodali, bo stečaj Planeta stal še nadaljnjih nekaj deset milijonov evrov davkoplačevalskega denarja oziroma bo škoda za Telekomove delničarje - zaradi Planeta TV - še bistveno večja kot doslej.

In res je čudno, da se člani nadzornih svetov slovenskih državnih korporacij nikoli ne ustrašijo takšnih (tistih) odločitev, ki evidentno gredo na škodo delničarjev ali denarja davkoplačevalcev ...

nalagam...
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
7dnivtednu