objavi na
pozareport.si

forum

Zadnje objave
7 DNI V TEDNU
pred 3 dnevi
Celo Janković je rekel Arsenoviču, da je malo zafural prenovo Glavnega trga. Vsaj fuge bi morale biti temne. Vse več Mariborčanov se vedno bolj pritožuje nad podobo prenovljenega mariborskega Glavnega trga pod taktirko župana Saše Arsenoviča. Razočarani pišejo tudi na portal Požareport, na primer (gre sicer za pismo dokaj znanega podjetnika, ki je svoj zapis podkrepil tudi s fotografijami):
"Pozdravljeni, dvomim, da še kje v kakšnem evropskem mestu na najlepši trg v mestu namestijo grozljive količine novega železja in s tem uničijo vedute trga.
Kot da bi se kdo želel rešiti kakšnih zalog železja …
Zanimivo bi bilo vedeti, koliko je vse tole stalo davkoplačevalce? Koliko so plačali za svetilke?
Glavni trg v Mariboru je bil pred prenovo nesporno lepši, kar dokazujejo stara slika iz Google Maps.
O lepoti se sicer ne razpravlja, ampak stavim, da se v tem primeru 99 odstotkov slovenskih arhitektov strinja z menoj.
Ogromne kupole za svetilke nakazujejo, da bo trg močno preosvetljen, ploščad bo bleščala, lepih fasad pa se ne bo videlo. Lep pozdrav, A.M."

Glavni trg pred prenovo ...
... in Glavni trg po prenovi

Prenovljeni Glavni trg pa očitno ni bil všeč niti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, sicer vzorniku Saše Arsenoviča. Ko je bil Janković nazadnje v Mariboru, 17. junija (vir), je med sprehodom in pred pričami rekel Arsenoviču, da je vse čisto preveč svetlo, da se vse preveč sveti in da bi bile vsaj fuge med tlakovci lahko temne ...
7 DNI V TEDNU
Jul 31, 2020
Erjavec je odšel kot politik-gospod, malo takšnih. A sestanek z Brigito Čokl je dokaz, da se Erjavec želi vrniti. Objavljamo navedbe vidnega člana stranke DeSUS (ime in priimek sta znana uredništvu), ki pa želi ostati anonimen. Poslal nam je pismo, po objavi naše informacije o torkovem sestanku med Karlom Erjavcem in Brigito Čokl (tukaj).
Pismo objavljamo v celoti, neredirgirano:
"Dejstvo je, da je Karl Erjavec izgubil bitko na januarskem kongresu proti izzivalki Aleksandri Pivec. Dejstvo je tudi, da je izgubil nepričakovano, da je bil to pravi šok zanj in za njegove podpornike.
Ampak poraz je prenesel dostojanstveno kot pravi gospod, kot pravi in izkušen politik, takšen, kakršnih je danes malo, če sploh, v Sloveniji. In po tem porazu je dejal, da se nepreklicno in popolnoma umika iz politike in iz javnega življenja. In se je res umaknil. Do včeraj, do torka 28.07.2020.
Celje, hotel Faraon, srečanje "v živo" Karl Erjavec in Brigita Čokl. Ja, prav ste prebrali, Brigita Čokl. To je ženska, ki je Karla Erjavca prvič "rušila" že leta 2012, a takrat njej in njenim somišljenikom ni uspelo. Prvič. Kongres stranke DeSUS, januar 2020. Ponovno rušenje Erjavca. Drugič. In tokrat je njej in njenim somišljenikom "ratalo".
A vprašajmo se, kaj dejansko pomeni to "skrivnostno srečanje", ki seveda ni ostalo skrivnostno? Saj Požareportu dokazano nič ne uide.
To srečanje dejansko pomeni, da se Karl Erjavec več kot očitno želi vrniti na vrh stranke DeSUS in tisto njegovo zatrjevanje o nepreklicnem umiku iz politike in javnega življenja ne drži več. Očitno pa le ne more preboleti poraza na kongresu in očitno ne more več mirno gledati, kaj se s stranko sedaj dogaja. Ne pozabimo, da je Erjavec vodil stranko celih 15 let, od 2005 do 2020. In mogoče ne bomo veliko "udarili mimo", če ugotavljamo, da on stranko dojema kot nekakšnega svojega dojenčka, morda kot svojega petnajstletnega otroka, katerega nikakor ne sme pustiti na cedilu, ko ga nekateri uničujejo oziroma ga skušajo uničiti.
In kaj bi prinesel morebiten povratek Erjavca na vrh stranke DeSUS? Ocenjujemo, da Erjavcu ne bi koristil, če pa bi, pa samo za zelo kratek čas. Zakaj? Spomnimo se, pred parlamentarnimi volitvami 2018 je Erjavec in z njim stranka DeSUS stala na stališču, da z Janezom Janšo ne gre v koalicijo. In ni šla. Zato torej njegov sedanji morebitni povratek avtomatično pomeni, da bi DeSUS moral takoj po ponovnem prevzemu povleči iz sedanje koalicije. S tem bi kratkotrajno na levici pridobil simpatije, ki pa ne bi trajale dolgo, saj vlada s tem ne bi padla. "Tete iz ozadja" s tem seveda ne bi dosegle cilja, zato bi Erjavec pri njih spet padel v nemilost.
Za stranko DeSUS pa to tudi ne bi bilo dobro, saj bo jeseni z aktualno vlado definitivno dosegla zelo pomembne cilje (najmanj demografski sklad, urad za demografijo in ministra brez listnice, decembra 2-odstotna izredno uskladitev pokojnin, nevezano na gospodarsko rast, idr.), ki jih v več dosedanjih levosredinskih vladah ni nikoli uspela doseči, ker ji koalicijski partnerji zaradi zavisti nikoli niso dopustili in ji po dosedanjih "bogatih izkušnjah" tudi v prihodnje ne bodo, če se še bodo morda kdaj našli v skupni koaliciji.
Kaj pa Aleksandra Pivec? Ja, z dosedanjim vodenjem stranke se je pokazalo, da z njo nikakor ne bodo nekateri (že vedo kateri) mogli manipulirati, kot so mislili prej, preden so jo na kongresu izvolili. Izkazala se je za kar spretno pogajalko v koaliciji in vladi ( s premierjem se dobro razume) in kot kaže, bo s stranko zanesljivo dosegla bistveno več, kot je stranka uspela do sedaj v levosredinskih vladah."
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter
prikaži časovnico