Roman Vodeb je imel 2. 3. ponoči izjemno odmeven nastop na državnozborski komisiji za peticije, človekove pravice in enake možnosti. V njem je razgalil nekatere ideološke dogme, ki jih širijo aktivisti za homoseksualno posvajanje otrok. Posnetek njegovega nagovora na Youtube je bil pravi hit, saj si ga je v nekaj dneh ogledalo več kot 20.000 ljudi.

Sedaj pa se je pojavila cenzura!

RTV Slovenija trdi, da ima ona avtorske pravice nad nagovorom Romana Vodeba v Državnem zboru in ne dovoli več predvajanja posnetka. Posnetek je neprijeten za nasprotnike pravic otrok in staršev, vendar to ne more biti nikakršen razlog za prepoved predvajanja posnetka.

Ob tem direktorja RTV Slovenija Marka Fillija sprašujemo:

1. Koliko je RTV SLO plačala Romanu Vodebu za njegov avtorski prispevek, da si sedaj lasti njegov nagovor v DZ?

2. Na kakšni podlagi si lasti avtorstvo posnetka glede na to, da gre za t.i. parlamentarni kanal, ki ga lahko za svoje potrebe brezplačno uporabljajo vsi mediji v Sloveniji? Poleg tega je na spletu na stotine posnetkov iz oddaj RTV SLO in sej v DZ, umaknjen pa je samo ta. Zakaj?

Ojoj, kako se nekateri bojijo ljudi. Saj res, to je homofobija! Za svobodo in proti homofobiji!

Koalicija "Za otroke gre!"

Škandal: Cenzura Romana Vodeba! | 24KUL.si

Roman Vodeb je imel 2. 3. ponoči izjemno odmeven nastop na državnozborski komisiji za peticije, človekove pravice in enake možnosti. V njem je razgalil nekatere ideološke dogme, ki jih širijo aktivisti za homoseksualno posvajanje otrok. Posnetek njegovega nagovora na Youtube…