objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 28. oktober 2014 ob 06:26

Spopad za zadnje milijarde evrov: v igri prva imena nadzornikov SDH
Andrej Ribič - novi državni sekretar za energetiko?! Menda naj bi ga silili, njemu pa ni za oditi iz Elektra Ljubljana
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Slovenija ima še deset do dvanajst milijard evrov državnega premoženja (imeli pa smo jih 80 milijard, kot je v nedavnem intervjuju za portal Planet.Siol.net povedal nekdanji predsednik Socialnih demokratov Igor Lukšič), z večino tega premoženja pa bo v zadnji fazi tranzicije upravljal Slovenski državni holding. Zato se zakulisna bitka za vodstvo SDH oziroma za bodoče člane nadzornega sveta holdinga že odvija, čeprav formalno posebna komisija, ki naj bi za finančno ministrstvo "izbrala" kandidate, sploh še ni sestavljena, kaj šele imenovana.
Po predvidenem postopku bo nato komisija izbrane kandidate predlagala ministru za finance Dušanu Mramorju, ta pa bo dokončni spisek kandidatov poslal v potrditev državnemu zboru.
Tako vsaj določa zakon o Slovenskem državnem holdingu.
Prva imena kandidatov že krožijo, pomembno vlogo pri zakulisnem kadrovanju pa naj bi spet imel - Gregor Golobič. Nekateri naši viri blizu nekdanjega prvaka stranke Zares tudi pravijo, da ga trenutno pravzaprav najbolj okupira ravno bodoča sestava vodstva SDH.
Imena, ki se "pojavljajo", so Andrej Prebil, predsednik uprave Save Turizem, Ciril Kafol, direktor Telekomove hčerinske družbe One v Makedoniji (kjer se združujejo z avstrijskim Vipom oziroma Telekomom Austria v skupno podjetje; Ciril Kafol, tudi nekdanji vodilni uslužbenec Darsa, pa naj bi imel v Makedoniji mandat še pol leta), potem Andraž Lipolt, direktor Petrolove družbe Petrol Tehnologija (po nekaterih informacijah naj bi Lipolt pred časom od Gregorja Golobiča sicer že "prestopil" k Janezu Zemljariču), novopečeni član uprave Zavarovalnice Triglav Uroš Ivanc in pa Tomaž Orešič, direktor za poslovni razvoj v finskem svetovalnem in raziskovalnem projektu VaasaETT. Orešič sicer pravi, da se on o kandidaturi za nadzorni svet SDH ni z nikomer pogovarjal, dopušča pa možnost, da je bilo kje omenjeno njegovo ime, vendar brez njegove vednosti.

BO ALI NE BO? RIBIČ PREVZEMA ENERGETIKO

Mimogrede, ko smo že pri kadrih blizu Gregorja Golobiča: predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič naj bi postal državni sekretar za energetiko.
Še natančneje, menda naj bi ga "silili", Ribiču pa kakor ni za "zapustiti" odličnega delovnega mesta šefa uprave.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Lukšič Dušanu Mramorju Gregor Golobič Andrej Prebil Ciril Kafol Andraž Lipolt Janezu Zemljariču Uroš Ivanc Tomaž Orešič Andrej Ribič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Spopad za zadnje milijarde evrov: v igri prva imena nadzornikov SDH