objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 10. december 2013 ob 06:37

Imeli naj bi eno samo nalogo: preprečiti Lukšiču, da premaga Bratuškovo?!
Pred sobotnim ustanovnim kongresom nove stranke Solidarnost štirje kandidati za predsednika: Uroš Lubej, Damjan Mandelc, Lenart Zajc in Marko Golob
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Pet dni pred ustanovnim kongresom stranke Solidarnost, ki nastaja iz tako imenovanega vstajniškega gibanja, še ni izbranega liderja, ki naj bi v soboto postal predsednik nove stranke na levici. To nam je potrdilo več različnih virov iz vstajniškega gibanja, saj pravijo, da bodo "pogovori s kandidati" potekali tako rekoč "do zadnjega dne," pričakujejo pa, da bodo "na kongres prišli z enim samim predlogom." Uradnih komentarjev ne dajejo, pa tudi "off the record" informacij je malo ... ker očitno res še nimajo izbranca.
Med predsedniškimi kandidati "trenutno" menda "vodijo" štirje: Uroš Lubej, novinar iz Novega mesta, znan tudi kot "prvi vstajniški lider, ki se je pojavil v medijih," Damjan Mandelc, sociolog ter mladi raziskovalec na ljubljanski filozofski fakulteti, sicer pa že član vodstva Solidarnosti, pisatelj Lenart Zajc iz Mreže za neposredno demokracijo (spomnimo, Lenart Zajc je pred nedavnim v intervjuju za Primorske novice presenetljivo odkrito razgalil skrivno politično in medijsko zakulisje vseslovenskih vstaj) ter nekdanji član uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države Marko Golob.
Nekateri naši viri iz Pozitivne Slovenije na primer prognozirajo, da bo vodenje stranke Solidarnost prevzel Damjan Mandelc. Dokaz temu pa naj bi bil njegov veliki intervju v aktualni izdaji tednika Mladina.
Po informacijah, ki prav tako prihajajo iz levice, si nova stranka Solidarnost lahko obeta precejšnjo medijsko podporo tako imenovanih "dominantnih medijev", predvsem časopisov Večer, Delo in Dnevnik, sicer pa so dobro obveščeni na levici prepričani, da naj bi ta nova stranka na levici strateško imela "eno samo" nalogo. Na prihodnjih parlamentarnih volitvah "pobrati dovolj glasov" iz bazena levega dela volilnega telesa, kar bi Igorju Lukšiču in Socialnim demokratom preprečilo relativno zmago (no, tudi če bo "relativni zmagovalec" volitev Janez Janša in SDS, so vsaj nekateri strategi na levici prepričani, da mu ne bo uspelo sestaviti vlade) ter omogočilo novo levosredinsko vladno koalicijo pod okriljem Pozitivne Slovenije oziroma Alenke Bratušek.
Ustanovni kongres nove stranke Solidarnost bo to soboto, 14. decembra, v stavbi občine Ljubljana Bežigrad na Linhartovi ulici, pričakujejo pa okoli dvesto ustanovnih članov.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Uroš Lubej Damjan Mandelc Lenart Zajc Marko Golob eno samo Igorju Lukšiču Janez Janša Alenke Bratušek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Imeli naj bi eno samo nalogo: preprečiti Lukšiču, da premaga Bratuškovo?!