objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 18. november 2013 ob 06:48

Krejač in Šopar morata vračati nagrabljeni denar, urednici pa le opozorilo!
Ksenija Horvat Petrovčič po zaslugi generalnega direktorja Marka Fillija in hišne pravne službe RTV, ki naj bi zmanipulirala nadzornike, preživela izredno revizijo poslovanja informativnega programa
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Zadnji dve seji je nadzorni svet RTV Slovenija ponovno razpravljal o zaključkih izredne revizije poslovanja informativnega programa TVS pod vodstvom odgovorne urednice Ksenije Horvat Petrovčič. Seje nadzornega sveta niso javne, revizorska hiša KPMG pa je ugotovila celo vrsto finančnih nepravilnosti, ki naj "šle celo do 100 tisoč evrov(?!)," kar pa sta nam generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli in direktor TVS Janez Lombergar zanikala ... saj da je znesek desetkrat manjši.
Čeprav je nadzorni svet na podlagi ugotovitev revizije od vodstva RTV zahteval "ugotovitev škode in razmejitev odgovornosti," med drugim pa tudi "odstop odgovorne urednice," je generalni direktor Filli to zavrnil, češ on za nikogar ne bo predlagal razrešitve, in se skliceval na svoje pristojnosti.
Čeprav je Filli - zanimivo - pred časom predlagal razrešitev Janeza Lombergarja, resda v neki drugi zadevi. Na programskem svetu je Lombergar potem tudi prestal tajno glasovanje o svoji razrešitvi ter ostal direktor TVS.
Še več, Marko Filli je Janeza Lombergarja pred tremi tedni imenoval še za vršilca dolžnosti odgovornega urednika razvedrilnega programa.
FILLI MENDA ZAVAJAL NADZORNIKE
Po mnenju posameznih članov nadzornega sveta, ki želijo ostati neimenovani, je ob zahtevi nadzornikov po razrešitvi urednice Ksenije Horvat Petrovčič vodstvo RTV z mnenjem pravne službe o domnevnem zastaranju disciplinskih prekrškov "zavajalo ter zmanipuliralo" nadzorni svet RTV, saj naj bi se Marko Filli in "hišna" pravna služba neupravičeno sklicevala na delovnopravna razmerja, kar pa z razrešitvijo ali odstopom odgovorne urednice nima nobene zveze.
No, končalo se je zgolj tako, kot je sporočil Marko Filli, da je "več sodelavcev in odgovornih oseb dobilo opomine, pa tudi splošno opozorilo na spoštovanje pravilnikov." Da je od Fillija dobila opozorilo na "večjo pozornost pri upoštevanju internih aktov," nam je potrdila tudi Ksenija Horvat Petrovčič, vsaj en urednik in en voditelj znotraj informativnega programa pa morata vrniti nekaj denarja iz naslova "preplačanih potnih stroškov."
KREJAČA IN ŠOPARJA UDARILO PO ŽEPU
Za kakšne točno zneske gre, ni znano, je pa ta ukrep, uradno potrjeno, zadel enega od urednikov večerne televizijske oddaje Odmevi Vlada Krejača in voditelja ponedeljkove oddaje Tednik Janka Šoparja.
Krejač, ki nam je sicer zatrdil, da ničesar ne ve o kakšnem opominu, naj bi se - po ugotovitvah revizorjev - ob nekaterih dnevih pripeljal iz Maribora (kjer stanuje) v Ljubljano samo zato, da bi se na hitro "štempljal" ter dvigoval denar za potne stroške, čeprav ob tistih dnevih "ni bil na vrsti" za urednikovanje Odmevov, Janko Šopar pa naj bi si na relaciji Celje-Ljubljana-Celje obračunaval vožnjo z vlakom ICS, čeprav naj bi se dejansko vozil z navadnim vlakom, razliko v ceni vozovnic pa pobasal v svoj žep.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ksenije Horvat Petrovčič Marko Filli Janez Lombergar odgovornega urednika razvedrilnega programa FILLI MENDA ZAVAJAL NADZORNIKE KREJAČA IN ŠOPARJA UDARILO PO ŽEPU Vlada Krejača Janka Šoparja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Krejač in Šopar morata vračati nagrabljeni denar, urednici pa le opozorilo!