objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 18. april 2013 ob 06:59

Janković še vedno proti Kuntariču, nadzorniki Soda pa danes le imenovani
Še vedno zapleti okoli nove uprave Slovenske odškodninske družbe: veto Zorana Jankovića na predlog Socialnih demokratov, ki naj bi imel tudi podporo Državljanske liste
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Vlada Alenke Bratušek naj bi na današnji seji končno le imenovala nove člane nadzornega sveta Slovenske odškodninske družbe, prvi nadzornik Sod pa naj bi pozneje postal Samo Lozej, sicer nov direktor Termoelektrarne Toplarne Ljubljana.
Nova tričlanska uprava Soda pa naj bi bila imenovana v prihodnjih dneh, pri čemer Zoran Janković še vedno vztraja na svojem "vetu" proti imenovanju Tomaža Kuntariča za predsednika uprave.
Kljub temu bo Kuntarič predvidoma šel skozi (Tomaža Kuntariča poleg Socialnih demokratov znotraj vladne koalicije menda podpirajo tudi v Državljanski listi), dodatno pa naj bi se zapletlo zaradi Kuntaričeve zahteve, da preostala dva člana uprave ponovno postaneta Krešo Šavrič in Matjaž Jauk, ki sta do februarja letos že bila člana uprave, skupaj s Tomažem Kuntaričem, dokler jih ni vse razrešila vlada Janeza Janše.
Spomnimo, Janković bi rad na čelu uprave Soda videl "svojo" Zdenko Grozde, direktorico ljubljanskega holdinga javnih podjetij. No, zadnje čase naj bi proti Kuntariču ter za Grozdetovo močno lobiral tudi generalni sekretar Pozitivne Slovenije Vasja Butina, ki se, kot sem že pisal, po različnih ljubljanskih lokalih pogosto dobiva z nekdanjim predsednikom države Milanom Kučanom.
Toda hkrati je slišati, da naj bi se Vasja Butina "srečeval" tudi z nekdanjim generalnim tajnikom Državljanske liste Jankom Jenkom, ampak še vedno glavnim kadrovnikom Gregorja Viranta.
Je pa Zoranu Jankoviću med predlagane nadzornike uspelo preriniti še Nives Cesar, mestno svetnico na Listi Zorana Jankovića, ki res upravičeno velja za njegovo zvesto sopotnico. Nives Cesar je pred nedavnim postala tudi koordinatorka lokalnih odborov Pozitivne Slovenije (in mimogrede: sama sebe blazno hvali po facebooku), v nadzorni svet Soda pa prihaja namesto koalicijsko "že usklajene" Sonje Šinigoj (prav tako na predlog Pozitivne Slovenije), ki naj bi imela prenizko izobrazbo.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek Samo Lozej zoran janković imenovanju Tomaža Kuntariča Krešo Šavrič Matjaž Jauk Janeza Janše Zdenko Grozde Vasja Butina Milanom Kučanom Jankom Jenkom Gregorja Viranta Nives Cesar Sonje Šinigoj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janković še vedno proti Kuntariču, nadzorniki Soda pa danes le imenovani