objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 7. junij 2012 ob 07:07

Novi nadzorniki Zavarovalnice Triglav, nov spopad med SDS in Virantovimi?!
Minuli četrtek naj bi se kadrovsko usklajevala Janez Janša in Gregor Virant. Izvršni direktor Državljanske liste Janko Jenko vendarle med nadzornike Telekoma?
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Pred torkovo skupščino Zavarovalnice Triglav, kjer naj bi predvidoma zamenjali vsaj dva ter imenovali vsaj tri nove člane nadzornega sveta (prvega nadzornika Antona Ribnikarja in Vladimirja Uršiča, Borut Jamnik pa je odstopil že pred časom), se menda ponovno obeta zakulisni "spopad" med največjo vladno stranko SDS in Državljansko listo, podobno kot pri imenovanju novih nadzornikov Telekoma Slovenije.
Neuradna lista predlaganih novih članov nadzornega sveta je menda sledeča: prihajajo Matjaž Jauk (član upravnega odbora Slovenske odškodninske družbe), Gregor Kastelic, zaposlen v nizozemski zavarovalniško-finančne družbi ING, in finančnik iz Gorenja Jože Kaligaro. Vse tri naj bi predlagalo ministrstvo za finance, ki ga vodi podpredsednik Državljanske liste in minister za finance Janez Šušteršič.
Naši viri pa napovedujejo, da se utegne tik pred skupščino še "marsikaj spremeniti", vmes bi namreč lahko posegli kadrovski interesi SDS, pa tudi Slovenske ljudske stranke ter Desusa. Tako se med kandidati za nove nadzornike omenjata vsaj še Janez Čadež, nekdanji generalni direktor RTV Slovenija, na listi SLS, ter Adolf Zupan, pred leti šef uprave Telekoma, ki ga forsira Desus. Poslanec Janševe stranke Marko Pogačnik, sicer nekdanji prvi človek Slovenske odškodninske družbe, pa menda cilja na stolček predsednika uprave Triglava, namesto Matjaža Rakovca.
Mimogrede, Adolf Zupan se za člana nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav, ne boste verjeli, poteguje že petič po vrsti!
Po naših informacijah sta se minuli četrtek, še pred sejo sveta Državljanske liste, kadrovsko usklajevala Janez Janša in Gregor Virant. Menda sta se med drugim dogovorila, da naj bi izvršni direktor Državljanske liste Janko Jenko vendarle postal član nadzornega sveta Telekoma. Po drugi strani naj bi Jenko doživel "kritiko" Viranta in Šušteršiča, ker je, spomnimo, protestno zapustil sejo kadrovske koordinacije vladnih strank, češ, tako se ne dela. Ključni problem okoli kadrovanja Virantove stranke v nadzorni svet Telekoma pa naj bi bilo dejstvo, da so med finančnimi podporniki Državljanske liste številni sedanji in potencialni dobavitelji Telekoma.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Antona Ribnikarja Vladimirja Uršiča borut jamnik Matjaž Jauk Gregor Kastelic Jože Kaligaro janez šušteršič Janez Čadež Adolf Zupan Marko Pogačnik Matjaža Rakovca Janez Janša Gregor Virant Janko Jenko kadrovanja Virantove stranke

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Novi nadzorniki Zavarovalnice Triglav, nov spopad med SDS in Virantovimi?!