objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 15. februar 2012 ob 07:03

Guverner Kranjec klical Hauca, naj vendarle prevzame mariborsko banko
Komaj dva meseca po odstopu Matjaža Kovačiča je odstopil še njegov naslednik Andrej Plos
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Menda je samo še vprašanje časa, kdaj bo generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc postal predsednik uprave Nove kreditne banke Maribor. Čeprav je Hauc že lani jeseni veljal za "močnega" kandidata, naj bi po pogovoru s predsednikom nadzornega sveta Dušanom Jovanovićem odstopil od kanidature (podobno kot generalni sekretar Nove ljubljanske banke Samo Nučič), po odstopu Matjaža Kovačiča pa je vodenje NKBM prevzel dotedanji član uprave in "Jovanovićev favorit" Andrej Plos.
Potem ko je Banka Slovenije končala revizijo nekaterih spornih poslov NKBM na Hrvaškem in v Srbiji ter kazensko ovadila še neimenovane odgovorne osebe mariborske banke, pa so se zadeve obrnile na glavo. Član nadzornega sveta Ivan Simič je odstopil, Jovanovič pa je doživel bojkot zadnje seje nadzornega sveta. Vsaj slaba polovica nadzornikov je namreč prepričanih, da bi moral odstopiti tudi Jovanović, zaradi solidarne odgovornosti pri slabih poslih NKBM.
Toda včeraj je odstopil Andrej Plos, menda zaradi blokade nadzornega sveta, vendar tik pred današnjim sestankom članov nadzornega sveta z guvernerjem Banke Slovenije Markom Kranjcem. Po naših zanesljivih informacijah je Kranjec pred nekaj dnevi tudi osebno po telefonu poklical Hauca in mu predlagal, naj prevzame vodenje banke. Hauc pa je, pravijo naši viri, pristal. S hitrim imenovanjem Aleša Hauca in umiritvijo razmer pa naj bi si kožo reševal tudi Dušan Jovanović. Čeprav je slišati, da naj bi "glavne umazanije" Matjaža Kovačiča prišle na dan šele potem, ko bodo vodenje mariborske banke prevzeli "ljudje od zunaj," kar Plos zanesljivo ni bil.
Mimogrede, za Matjaža Kovačiča menda nihče točno ne ve, kje je in kaj počne. Eni pravijo, da je na Hrvaškem ...
 
Odmev
Navedba v članku "Guverner Kranjec klical Hauca, naj vendarle prevzame mariborsko banko," objavljenem danes, 15. 2. 2011, na spletnem portalu Požareport.si, ne drži. Guverner Banke Slovenije dr. Marko Kranjec ni nikoli poklical generalnega direktorja Pošte Slovenije g. Aleša Hauca in mu predlagal, naj prevzame vodenje NKBM.
Jasmina Roškar
vodja Službe za odnose z javnostmi
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleš Hauc Dušanom Jovanovićem Matjaža Kovačiča Andrej Plos Ivan Simič Markom Kranjcem Odmev

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Guverner Kranjec klical Hauca, naj vendarle prevzame mariborsko banko