objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 8. september 2011 ob 07:05

Občinski svetniki ovadili župana Turka, ker preveč forsira Sergeja Racmana
Drama Sailway v občini Šempeter-Vrtojba. Ekskluzivne fotografije lobiranja, župana prijavili Komisiji za preprečevanje korupcije
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Svetniki občine Šempeter-Vrtojba naj bi danes dokončno odločili o morebitnem soglasju za zabaviščno-igralniški center Sailaway, ki naj bi ga postavil razvpiti ljubljanski poslovnež Sergej Racman oziroma njegovo podjetje Alea Iacta d.o.o. Spomnimo, soglasje lokalne skupnosti je odločilnega pomena za pridobitev koncesije za igre na srečo, ki jo podeljuje ministrstvo za finance in posledično Pahorjeva vlada.
Včeraj pa nov zaplet. Posamezni občinski svetniki so na Komisijo za preprečevanje korupcije ovadili župana občine Šempeter-Vrtojba Milana Turka, ki očitno forsira občinsko soglasje Sergeju Racmanu. Županu očitajo, da je storil kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja, občini povzročil večjo škodo, poleg tega naj bi jemal podkupnine in darila (glej faksimile prijave).
Že zadnjič smo poročali tudi o silovitem "nelegalnem" lobiranju, kjer naj bi prednjačil glavni Racmanov lobist na Goriškem Davorin Vidmar, direktor družbe Sip nepremičnine d.o.o. (glej članek Racman, blokirani šef Koloseja z bizarnimi lobisti gradi center Sailway). Ta firma, zanimivo, ima že več kot leto dni blokirane vse transakcijske račune. Vidmar, ki naj bi z lobiranjem za Racmana reševal podjetje svojega sina Vasje Vidmarja, se po naših informacijah kar naprej dobiva z občinsko svetnico Ado Filipič (Skupnost - neodvisna lista), nekdanjo župansko kandidatko, bivši direktorico podjetja Avrigo in pred časom razrešeno direktorico poslovne enote Zavarovalnice Maribor v Novi Gorici, kjer je zdaj zaposlena kot referentka (glej fotografijo). Tretji človek na sliki je zloglasni lokalni podjetnik Branko Kuk, partner svetnice Ade Filipič, ki mu, kot nekdanjemu direktorju in lastniku družbe Ingo inženiring iz Solkana, sodijo zaradi domnevno nečednih poslov pri popotresni obnovi Posočja pred desetimi leti. Obtožnica gr bremeni goljufije in kraje denarja.
Davorin Vidmar in Ada Filipič sta bila zraven tudi pri preprodaji zemljišč za nakupovalno središče Qlandia v Novi Gorici, kjer so bila zemljišča, na katerih zdaj stoji nakupovalno središče, v lasti družbe Avrigo. Vidmar slovi tudi po skrivnostnem izginotju novega luksuznega BMW-ja M6, ki naj bi mu ga "ukradli" iz varovane garaže v Novi Gorici.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Sergej Racman Pahorjeva Milana Turka Davorin Vidmar Vasje Vidmarja Ado Filipič Branko Kuk

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Občinski svetniki ovadili župana Turka, ker preveč forsira Sergeja Racmana